Igualtat i Feminismes

Igualtat i Feminismes reivindica les cures com a eix central pel tal de garantir el dret al temps

Igualtat i Feminismes reivindica les cures com a eix central pel tal de garantir el dret al temps

query_builder   28 octubre 2022 14:41

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes reivindica les cures com a eix central pel tal de garantir el dret al temps

  1. En el marc de la 9a edició de la Time Use Week ha tingut lloc a Girona l'acte “La corresponsabilitat i el valor de les cures”.
  2. “Les dones estan patint més pobresa de temps perquè son elles les que cuiden i cal que conjuntament els garantim aquest dret” ha denunciat la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha celebrat aquest matí un acte a l’Auditori Josep Irla de Girona per tal de conversar sobre la necessitat de posicionar les cures en el centre del debat, amb l’objectiu de garantir el dret al temps com un dret de tota la ciutadania. L’acte s’ha emmarcat en la 9a edició de la Time Use Week, principal esdeveniment internacional per a promoure el dret al temps, que enguany està dedicada al temps i les (des-)igualtats.

“El temps i en especial, la manca d’aquest, no està igualment distribuït en la nostra societat”, ha denunciat la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch. “Les dones estan patint més pobresa de temps perquè son elles les que cuiden i cal que conjuntament els garantim aquest dret”.

En aquest sentit, Verges ha destacat el compromís del Govern de la Generalitat amb les polítiques del temps amb la signatura, aquest dimarts, d’un acord de Govern per impulsar el Pacte Nacional Temps per Viure, amb l'objectiu de crear una nova cultura del dret al temps a Catalunya. A més, ahir dimecres, també en el marc de la Time Use Week, es va presentar la Xarxa Catalana pel Dret al Temps impulsada per la conselleria d’Igualtat i Feminismes, que“neix amb l’objectiu d'avançar en la garantia del dret al temps fent de nexe entre totes les organitzacions catalanes, públiques i privades, que treballen per una organització del temps més equilibrada i justa a tota Catalunya” afegeix Vergés.

De fet, Vergés també ha destacat algunes bones pràctiques que s’estan duent a terme a les comarques Gironines, com ara els projectes de TempsxCures a La Garrotxa, Banyoles o Palafrugell.

Amb el títol “La corresponsabilitat i el valor de les cures”, a la jornada hi ha intervingut, a més de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral Olivé, la doctora en sociologia de la Universitat de Girona, Cristina Sánchez Miret, la directora de Recursos Humans d'Agroxarxa, Vanessa Martinez Punzano, el tècnic del Cercle de cures i persones migrades de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, Xavier Iglesias Pérez, i la tècnica de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona i referent actual del projecte Reforma Horària, Dora Alsina Castelló. 

Per tal de garantir que el dret al temps engloba els reptes i les necessitats de la Catalunya sencera, enguany, la Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs i la Barcelona i la Time Use Initiative for a Healthy Society han promogut per primer cop l’organització d’actes descentralitzats a Tortosa, Reus, Lleida i Girona.

3  

Imatges

Intervenció de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch

Intervenció de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch 135620

Intervenció de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs

Intervenció de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs 3190210

Acte ¿La corresponsabilitat i el valor de les cures¿

Acte ¿La corresponsabilitat i el valor de les cures¿ 3190210

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia