Empresa i Treball

La Generalitat i l¿Ajuntament de Barcelona impulsen per primera vegada la participació de 24 startups al Web Summit de Lisboa

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona impulsen per primera vegada la participació de 24 startups al Web Summit de Lisboa

query_builder   31 octubre 2022 11:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona impulsen per primera vegada la participació de 24 startups al Web Summit de Lisboa

  1. Es tracta de la primera actuació internacional conjunta entre l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball i l’Ajuntament de Barcelona a través de Promoció de Ciutat i Barcelona Activa per promocionar l’ecosistema local d’startups
  2. Les 24 empreses emergents disposaran d’un estand propi i el suport d’un mentor per trobar inversors, socis i clients en un dels principals esdeveniments per a startups del continent, que se celebrarà a la capital portuguesa entre l’1 i el 4 de novembre
  3. El Web Summit de Lisboa comptarà amb més de 70.000 assistents, 1.000 dels quals inversors, i empreses com Google, Microsoft o Huawei


La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la direcció de Promoció de Ciutat i Barcelona Activa, impulsen per primera vegada la participació de 24 startups catalanes al Web Summit de Lisboa, en un dels principals esdeveniments europeus tecnològics per a empreses emergents. En aquesta fira , que tindrà lloc de l’1 al 4 de novembre a la capital portuguesa, les empreses catalanes comptaran amb estand propi i un mentor per facilitar la seva connexió amb potencials nous clients i inversors.

Aquesta és la primera actuació internacional conjunta entre ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona per promocionar l’ecosistema local d’empreses emergents. Una col·laboració que s’estructura sota l’emblema ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’ i que pretén impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs de startups europeus, incrementar les seves connexions internacionals i atraure startups, scaleups i unicornis internacionals perquè s’hi instal·lin i generin ocupació. Tindrà continuïtat els pròxims mesos amb l’organització de missions de startups de Barcelona i Catalunya a altres esdeveniments com el NOAH Conference de Zuric.

De fet, aquesta nova aliança ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’ se suma a la ja consolidada en l’àmbit immobiliari amb l’Incasòl i l’Àrea Metropolitana de Barcelona des de fa quinze anys, i més recentment, la primera missió del Barcelona-Catalonia Bridge a Mèxic, un marc de col·laboració per a la promoció econòmica internacional de Barcelona i Catalunya com a destí d'inversió i per al talent internacional en mercats estratègics.

70.000 assistents al Web Summit de Lisboa

El Web Summit de Lisboa és un dels grans aparadors a Europa i el món per a les startups i els ecosistemes que s’hi troben. Comptarà amb més de 70.000 assistents de 160 països -1.000 dels quals inversors- i amb la participació de companyies com Google, Huawei, Microsoft, Amazon o Siemens.

Pel director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, “és clau connectar les startups catalanes amb els principals ecosistemes digitals i tecnològics d’Europa i el Web Summit de Lisboa és un dels principals epicentres del continent per fer-ho”. “Catalunya s’ha consolidat com el primer hub d’startups del sud d’Europa i el nostre deure des de les institucions és seguir impulsant-lo perquè continuï creixent en quantitat i en qualitat", subratlla.

Per la seva banda, pel primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni “Barcelona ha de ser rellevant com a ecosistema global d’innovació i per això ha d’estar present de forma activa en esdeveniments com el Web Summit”. Ha afegit que més enllà del que suposa aquesta nova acció en termes de posicionament de ciutat “no podem perdre cap oportunitat que permeti fer créixer a les startups locals, ja que el sector tecnològic és el més dinàmic a Barcelona en termes creació d’ocupació de qualitat”.

Durant la segona jornada del Web Summit, el dia 2 de novembre, les startups catalanes també tindran l’oportunitat de presentar-se i conèixer corporacions i agents destacats de l’ecosistema de startups portuguès, així com altres participants destacats a la fira, en una trobada específica organitzada per ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona.

Les 24 startups catalanes que participaran al Web Summit de Lisboa són les següents:Bamboo Energy, Jolt, Soof (energia); Discoverfy (e-commerce);Beder, Closer2event (traveltech); Daktika (edtech); Bloock (cibserseguretat); Dost, Deep Hearing, Gretel, Nuwe, Kibus Petcare, Stock Agile, Lexyco Technologies, LogMeal, Trustiu (indústria 4.0); Buo (foodtech); Floorfy (proptech); Freightol (logística); Izi Record (mèdia); Terap, Zoundream (salut); i Nextmol (química).

Barcelona i Catalunya, ecosistema de startups de referència

Segons dades d’ACCIÓ, actualment Catalunya compta amb més de 1.900 startups que generen més de 19.000 llocs de treball i que van captar 1.479 milions d’euros d’inversió l’any 2021, la xifra més alta de la sèrie històrica.

Així mateix, segons Startup Heatmap Europe, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels fundadors europeus per engegar un nou projecte. De fet, l’ecosistema català compta amb una àmplia presència de talent internacional. Concretament, segons les dades d’ACCIÓ, un de cada quatre treballadors i el 17% dels fundadors de startups a Catalunya són estrangers.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia