Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home per realitzar pintades en edificis emblemàtics amb el símbol "Z", esvàstiques i textos amenaçadors en favor de la invasió russa

query_builder   29 octubre 2022 12:33

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home per realitzar pintades en edificis emblemàtics amb el símbol "Z", esvàstiques i textos amenaçadors en favor de la invasió russa

. Se li atribueixen dos delictes de danys contra el patrimoni històric, dos delictes d’amenaces i un contra l’exercici dels drets fonamentals (delicte d’odi). També se’l denuncia per deslluïment de bens immobles

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació (CGINF) han detingut a Barcelona un home per dos delictes d’amenaces, un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques (delicte d’odi) i dos delictes contra el patrimoni històric. Durant els mesos de setembre i octubre, el presumpte autor, ucraïnès d’origen rus, havia fet diverses pintades amb el símbol “Z”, esvàstiques i textos amenaçadors en rus.

La investigació de la Unitat d’Informació de la CGINF es va iniciar el passat 14 de setembre arran d’unes pintades amb els símbols “Z” i “V” -en favor dela invasió russa d’Ucraïna- a la façana de la Catedral de Barcelona i a un immoble on s’hi troba l’associació ucraïnesa Djerelo. Posteriorment, es van localitzar noves pintades –també esvàstiques- a les façanes del Palau de la Generalitat, l’Arquebisbat, la Casa de l’Ardiaca i la Casa de la Llotja de Mar. Totes corresponien al mateix patró i tot feia suposar que estaven realitzades per la mateixa persona.

Arran de la investigació es va poder comprovar que el detingut, un cop realitzava les pintades, publicava a les seves xarxes socials l’acció que acabava de perpetrar amb l’objectiu d’aconseguir una difusió més àmplia.

L’11 d’octubre van aparèixer al barri de Poblenou noves pintades amb la mateixa simbologia que les anteriors però que aquest cop incloïen textos amenaçadors i despectius envers el poble ucraïnès i ciutadans d’origen rus residents a Barcelona contraris a la invasió d’Ucraïna.

A principis d’aquesta setmana es va iniciar un operatiu policial per intentar localitzar al presumpte autor dels fets i, finalment, divendres a darrera hora de la nit, va ser detingut prop del barri de la Barceloneta. Es tracta d’un home de 57 anys nascut a Rússia però originari del Dombass, regió ucraïnesa actualment ocupada.

El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat en càrrecs.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 29 d’octubre de 2022

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 463484

Imatge 2

Imatge 2 414954

Imatge 3

Imatge 3 501624

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia