Delegació a les Terres de l'Ebre

Albert Salvadó Fernandez, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre.

Albert Salvadó: "Estem avançant en reptes complexos, però de molta transcendència i, per això, hem de treballar intensament i col·laborant tots"

query_builder   9 setembre 2022 22:00

event_note Nota de premsa

Albert Salvadó: "Estem avançant en reptes complexos, però de molta transcendència i, per això, hem de treballar intensament i col·laborant tots"

  1. El delegat del Govern presideix l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les Terres de l’Ebre
  2. El rector de la Universitat Rovira i Virgili ha impartit la conferència ‘El paper de la URV en el desenvolupament de les Terres de l’Ebre’


“Un dels reptes que tenim és treballar de manera generosa i amb voluntat d’arribar a consensos per avançar en els projectes més estratègics de les Terres de l’Ebre”. El delegat del Govern, Albert Salvadó Fernandez, ha apel·lat a la complicitat i la responsabilitat compartida dels diferents actors del territori per avançar, durant l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les Terres de l’Ebre, que ha comptat amb la conferència del rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Pallarès Marzal, ‘El paper de la URV en el desenvolupament de les Terres de l’Ebre’.


“Estem avançant en reptes complexos, però de molta transcendència: proposta de model hospitalari, pla de protecció per al Delta de l’Ebre o el fons nuclear, una mesura històrica que permetrà, a partir del 2023, disposar de 24 milions d’euros anuals per al futur postnuclear”, ha destacat Salvadó. El delegat del Govern també ha ressaltat el posicionament de les Terres de l’Ebre davant la implantació de noves activitats productives: “Al Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que preveu més de 3.200 milions d’euros amb l’objectiu de rellançar i transformar el model industrial del país, gairebé una de cada 3 hectàrees de sòl industrial tractor de Catalunya es planteja aquí”. “Tot el que parlem no té sentit sense talent. Si el talent marxa no tenim futur. I això també és una responsabilitat compartida. Hem de contribuir a relacionar, de manera efectiva, la universitat i el món de l’empresa, imprescindible per incrementar l’oferta universitària, generar més oportunitats i competitivitat al territori”, ha reblat.


Nascut al Perelló, el rector de la URV, Josep Pallarès Marzal, ha incidit en el paper de la universitat en el desenvolupament de les comarques ebrenques: “La URV hi és i hi ha de continuar sent. Hem de ser capaços de crear aquestes sinergies amb tots els agents socials i econòmics, teixit empresarial i administracions per aconseguir la cocreació i definir conjuntament els reptes de futur i les solucions que ens han de fer evolucionar les Terres de l’Ebre”. “La universitat té 3 missions: la formació, la recerca i la transferència de coneixement. Quan una empresa s’implanta en un lloc en concret té moltes variables: la disponibilitat de sòl industrial, les facilitats econòmiques, però també, i molt important, la mà d’obra qualificada. El fet de treballar conjuntament amb tota la societat i identificar el perfil d’empreses que en un futur es poden instal·lar a les nostres terres, ha de permetre com a universitat preparar la formació d’aquests estudiants”, ha continuat.


Pallarès ha destacat que 2.500 alumnes han estudiat al Campus Terres de l’Ebre. “Els estudiants han de tenir la possibilitat de formar-se, encara que sigui a altres llocs, però també la possibilitat de retornar. Hem de ser capaços de donar als nostres joves ales per poder marxar, però motius per poder tornar”, ha ressaltat.


La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha conclòs amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de Jordi Bonilla Julià, músic, docent i director d’orquestra, que ha acompanyat musicalment l’acte.


3  

Imatges

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez. 596496

El rector de la URV, Josep Pallarès Marzal, conferenciant de l'acte institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre.

El rector de la URV, Josep Pallarès Marzal, conferenciant de l'acte institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre. 133740

Acte institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre.

Acte institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre. 111259

`