Delegació a les Terres de l'Ebre

El Departament d'Empresa i Treball destina a les Terres de l'Ebre 2,4 M€ a polítiques actives d'ocupació exclusives per a dones

query_builder   19 setembre 2022 12:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Treball destina a les Terres de l'Ebre 2,4 M€ a polítiques actives d'ocupació exclusives per a dones

  1. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat i el perfil professional de les beneficiàries, adaptant-lo a les necessitats actuals del món laboral


El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), destina a les Terres de l’Ebre 2,4 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació per a dones durant aquest 2022. Una inversió que augmenta respecte la de l’any anterior i que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i el perfil professional de les beneficiàries, adaptant-lo a les necessitats actuals del món laboral.


Així, dels 2,4 milions d’euros, es destinen 1,78 milions d’euros al Programa ADA, en dues convocatòries (825.479,12 € i 954.543,61 €). De nova creació, consisteix en la realització d’accions de formació per a l’adquisició i millora de competències digitals per impulsar l’emprenedoria, el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere. S'adreça, de manera prioritària, a dones desocupades residents, preferentment, en municipis de menys de 30.000 habitants.


D’altra banda, s’inverteixen 516.326,14 euros al Programa Treball i Formació línia dona, per millorar l’ocupabilitat. És un Programa consolidat i que complementen el Programa Treball i Formació línia trans, desocupació de llarga durada i dones en situació de vulnerabilitat, creat l’any passat; i el Programa Treball i Formació per a la inserció sociolaboral de dones amb discapacitat en situació de violència masclista, també de nova creació.


També és nou el Programa de suport a les Dones Rurals i Urbanes, dotat amb 89.820 euros i que se centra en millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral de dones en municipis de menys de 5.000 habitants.


“Segons les darreres d’atur registrat a Catalunya, el 58% de les persones en situació d’atur són dones. Per això, dins del creixement de les polítiques d’ocupació, augmentem els recursos específicament per a dones i amb programes per arribar als màxims perfils possibles”, explica el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Adam Tomàs Roiget, que destaca la tasca del SOC per destinar els ajuts a col·lectius concrets i reforçant l’equitat territorial.


“Per avançar en les polítiques d’igualtat cal que seguim avançant també en corregir les desigualtats en el món laboral i, per això, celebrem l’augment dels recursos en polítiques actives d’ocupació específiques per a dones i l’impacte territorial que comportarà per a les dones de les Terres de l’Ebre”, remarca la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà Fortuño.


En total, el Departament d’Empresa i Treball destina 52,6 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació exclusives per a dones. Una inversió que suposa un increment del 110% del pressupost respecte l’any passat i que preveu que més de 41.000 dones inscrites com a demandants d’ocupació en situació d’atur es puguin beneficiar dels cinc programes previstos.


Els 5 programes impulsats pel SOC són:


Programa ADA: està dirigit a dones, preferentment que visquin en zones de menys de 30.000 habitants. Ofereix capacitació tecnològica que permeti millorar les competències digitals, fomentar la paritat en aquests sectors, així com impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural. Les participants reben una formació de 40 hores. Per al 2022, s’hi ha destinat un pressupost de 19,4M€ i es calcula que hi participaran 37.335 dones. Les entitats de formació poden demanar les subvencions fins el 26 de setembre.


Programa de suport a les Dones Rurals i Urbanes: se centra en millorar l’ocupabilitat i la inserció de dones en municipis de menys de 5.000 habitants. Es dissenyarà un itinerari individualitzat d’atenció i orientació laboral per impulsar l’ocupació en àmbits de l’economia verda i digital. D’aquesta manera, es busca incrementar la seva participació en l’activitat econòmica del territori al qual pertanyen. S’hi destinarà un pressupost de 7,7M€ i permetrà arribar a 3.030 participants.


Programa Treball i Formació línia trans*, desocupació de llarga durada i dones en situació de vulnerabilitat: aquesta línia va néixer el 2021 per fomentar l’ocupació de persones que pertanyen a col·lectius amb més risc d’exclusió sociolaboral oferint l’adquisició d’experiència laboral en un entorn real de treball durant 12 mesos. En total, s’hi destinaran 12M€ i s’hi podran acollir gairebé 400 persones. Poden presentar sol·licitud les entitats sense ànim de lucre i administracions locals fins el 23 de setembre.


Programa Treball i Formació línia dona: és el programa amb més recorregut dins del departament. En els darrers cinc anys, hi han participat 2.005 dones i s’hi ha destinat gairebé 41M€. Davant els bons resultats, s’ha obert una nova convocatòria amb un import de 13M€ en què, a banda d’un contracte laboral de 12 mesos, s’ofereix formació específica per al lloc de treball. Les entitats locals poden presentar sol·licituds fins el 23 de setembre.


Programa Treball i Formació per a la inserció sociolaboral de dones amb discapacitat en situació de violència masclista: el programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les dones mitjançant l’adquisició d’experiència laboral en un entorn real de treball, amb un contracte de 12 mesos de durada a jornada completa i amb un acompanyament directe durant el procés. En total, s’hi destinaran 400.000€ a càrrec del Pacte d’Estat de Violència de Gènere i es preveu que s’hi puguin acollir 12 persones. Poden presentar sol·licitud les entitats sense ànim de lucre fins el 23 de setembre.


Les entitats poden consultar la informació, requeriments i condicions a: www.serveiocupacio.gencat.cat.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia