Cultura

Vista parcial del templet del lavabo romànic amb un brollador d'aigua al centre al claustre del monestir de Santa Maria de Poblet.

Comunicat sobre la intrusió a les dependències de l'Arxiu Tarradellas al Monestir de Poblet

query_builder   1 novembre 2022 09:58

event_note Nota de premsa

Comunicat sobre la intrusió a les dependències de l'Arxiu Tarradellas al Monestir de Poblet

La matinada del dissabte 29 al diumenge 30 d’octubre, les dependències de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, dipositat al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, van patir una intrusió.

Després que els professionals de la policia científica del cos de Mossos d’Esquadra hagin procedit a buscar proves i, en una primera valoració realitzada per la direcció i el cos tècnic de l’Arxiu, el Patronat del Monestir de Poblet informa que tots els documents de l’arxiu personal del president Tarradellas es conserven intactes. Les altres dependències i arxivadors de la mateixa sala no han estat objecte de cap actuació per part dels autors. Per tant, no cal lamentar cap pèrdua de documentació inventariada a l’Arxiu.

D’aquest incident se n’ha informat el Departament de Cultura, el qual forma part del Patronat del Monestir de Poblet. La Direcció General del Patrimoni Cultural s’ha posat a disposició per oferir tot el suport tècnic necessari davant dels fets.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia