Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Barcelona amb una ordre europea de detenció per pertànyer a una organització criminal considerada molt perillosa a Alemanya

query_builder   2 novembre 2022 10:45

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Barcelona amb una ordre europea de detenció per pertànyer a una organització criminal considerada molt perillosa a Alemanya

. En la detenció també van participar agents de l’ARRO per dur-la a terme amb màximes condicions de seguretat davant les informacions que el fugitiu podia reaccionar de forma molt violenta i que tenia una complexió física extremadament forta i coneixements d’arts marcials

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP) van detenir el 27 d’octubre al districte de Ciutat Vella de Barcelona un home de 37 anys. Sobre el detingut hi havia una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa per les autoritats alemanyes per pertànyer, presumptament, a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues considerada molt perillosa per les autoritats alemanyes.

La investigació es va iniciar quan el Grup de Fugitius va tenir coneixement per part de les autoritats alemanyes que la parella de l’investigat es podia trobar al nostre territori. El detingut era buscat per la policia d’Alemanya i estava implicat en diverses transaccions de marihuana i cocaïna durant un llarg període de temps amb els que hauria aconseguit un gran benefici econòmic.

Malgrat les dificultats inicials per ubicar la presència del fugitiu a Catalunya, finalment, i gràcies a les gestions d’investigació es va situar el domicili de l’investigat en uns apartaments de luxe al districte de Ciutat Vella a Barcelona.

En l’intercanvi d’informació amb les autoritats alemanyes aquestes van assenyalar que degut a l’elevada pena a la qual s’enfrontava en el seu país (que pot arribar fins als quinze anys de condemna), el recercat podria reaccionar de forma molt violenta contra els agents per eludir l’acció de la justícia. A més, van informar que l’home tenia una complexió física extremadament forta i coneixements d’arts marcials i també que hi havia la possibilitat que anés armat.

Amb aquesta informació el GRAF va sol·licitar suport de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona que es va afegir al dispositiu de seguiment amb l’objectiu principal de realitzar la detenció de l’individu amb màximes condicions de seguretat.

Així doncs, durant la tarda del dia 27 d’octubre diversos efectius policials van iniciar un seguiment discret de l’home amb l’objectiu de concretar el moment de realitzar la intervenció de forma que es pogués realitzar amb seguretat sense perill pels agents ni per terceres persones. Finalment, els agents van detenir el recercat sense incidents quan aquest caminava amb la seva parella per un carrer de Ciutat Vella.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó a l’espera de la seva extradició.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 de novembre de 2022

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia