El Govern destinarà 142,7 milions d’euros al pagament retroactiu d’aquest increment, que té l’objectiu de pal·liar els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels servidors públics


Els treballadors i treballadores de la Generalitat cobraran aquest mes de novembre l’increment addicional de l’1,5% pactat. Aquest increment se suma al 2% que s’aplica des de principis d’any i té com a objectiu pal·liar els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels servidors públics, segons estableix el Reial Decret llei 18/2022, del 18 d’octubre.


El pagament es farà de forma retroactiva i suposarà una despesa de 142,7 milions d’euros. El rebran en la nòmina del mes de novembre el personal dels departaments de la Generalitat, les entitats autònomes, el CatSalut i l'ICS. Pel que fa a la resta d’entitats del sector públic, l’abonament de l’increment addicional es farà efectiu abans del 31 de desembre de 2022. El total de crèdit destinat a fer efectiu l’increment addicional de l’1,5% és de 210 milions d’euros i inclou concerts educatius i universitats.


L’increment s’aplica al personal funcionari, estatutari, eventual i laboral al servei de l’Administració de la Generalitat i les entitats, ens, consorcis, societats mercantils i fundacions, però no és d’aplicació als òrgans superiors i alts càrrecs.