Direcció General de Comunicació

Unsplash

La Generalitat abonarà aquest mes de novembre l'augment addicional de l'1,5% del sou dels empleats públics

query_builder   2 novembre 2022 17:16

event_note Nota de premsa

La Generalitat abonarà aquest mes de novembre l'augment addicional de l'1,5% del sou dels empleats públics

El Govern destinarà 142,7 milions d’euros al pagament retroactiu d’aquest increment, que té l’objectiu de pal·liar els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels servidors públics


Els treballadors i treballadores de la Generalitat cobraran aquest mes de novembre l’increment addicional de l’1,5% pactat. Aquest increment se suma al 2% que s’aplica des de principis d’any i té com a objectiu pal·liar els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels servidors públics, segons estableix el Reial Decret llei 18/2022, del 18 d’octubre.


El pagament es farà de forma retroactiva i suposarà una despesa de 142,7 milions d’euros. El rebran en la nòmina del mes de novembre el personal dels departaments de la Generalitat, les entitats autònomes, el CatSalut i l'ICS. Pel que fa a la resta d’entitats del sector públic, l’abonament de l’increment addicional es farà efectiu abans del 31 de desembre de 2022. El total de crèdit destinat a fer efectiu l’increment addicional de l’1,5% és de 210 milions d’euros i inclou concerts educatius i universitats.


L’increment s’aplica al personal funcionari, estatutari, eventual i laboral al servei de l’Administració de la Generalitat i les entitats, ens, consorcis, societats mercantils i fundacions, però no és d’aplicació als òrgans superiors i alts càrrecs.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia