President

El president Aragonès durant l'entrega del premi d'honor a la historiadora Eulàlia Duran

President Aragonès: "El coneixement de la història és fonamental per interpretar el present i pensar cap a on ha d'anar el futur"

query_builder   2 novembre 2022 23:39

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El coneixement de la història és fonamental per interpretar el present i pensar cap a on ha d'anar el futur"

  1. El cap de l’Executiu participa en l’acte de lliurament dels I Premis Sàpiens
El president Aragonès durant l'entrega del premi d'honor a la historiadora Eulàlia Duran.
El president Aragonès durant l'entrega del premi d'honor a la historiadora Eulàlia Duran.
{"name":"2022/11/02/23/36/bbf53427-9994-491e-b360-b081b92abde2.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":114009}

El coneixement de la història és fonamental per poder interpretar el present i pensar cap a on ha d’anar el futur”, ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimecres al vespre durant la seva intervenció a l’acte de lliurament dels I Premis Sàpiens en el marc de la gala La Nit de la Història organitzada per Sàpiens i Abacus.

Som el que som i ens identifiquem col·lectivament com un nosaltres compartit per allò que hem anat rebent de generació en generació”, ha dit el cap de l’Executiu. El president també ha assegurat que és “imprescindible” seguir recuperant la memòria històrica i col·lectiva del país especialment quan “parts fosques de la història catalana, però també d’Europa i del món hi ha el risc de repetir-se amb aquest ascens de l’extrema dreta”.

El president de la Generallitat ha felicitat a tot l’equip de Sàpiens “pels 20 anys de divulgació històrica, que no està renyida amb el rigor a l’hora de difondre el passat de Catalunya i també la història d’arreu del món amb la perspectiva del nostre país”.

El cap de l’Executiu ha entregat el Premi d’Honor a la historiadora Eulàlia Duran i Grau, de qui n’ha destacat “la trajectòria i el compromís amb la recerca històrica d’altíssima qualitat, que fa comparables la historiografia catalana amb les grans historiografies de les nacions de l’entorn i posa en valor les historiadores del país”.

Aquest vespre també s’ha atorgat el Premi al Millor Descobriment per al jaciment d’Empúries i el guardó a Millor obra de ficció històrica ha sigut per Joan-Lluís Lluís amb Junil a les terres dels bàrbars. El programa d’À Punt Tresors amb història ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa de Divulgació Nacional; el premi a la Millor Recerca se l’ha endut l’historiador Alejandro Acosta per la investigació Los voluntarios españoles en la legión extranjera francesa durante la I Guerra Mundial i el premi a la millor iniciativa de divulgació internacional ha estat per l’exposició Alice: Curiouser and Curiouser, del Victoria and Albert Museum de Londres.

Els guardons, creats aquest 2022 amb motiu del vintè aniversari de la revista Sàpiens, volen ser un reconeixement a les aportacions més rellevants en l’àmbit de la recerca i la divulgació de la història. A l’acte, celebrat al Museu Marítim de Barcelona, també hi ha assistit la directora general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, Sònia Hernández Almodóvar.

3  

Imatges

El president Aragonès durant l'entrega del premi d'honor a la historiadora Eulàlia Duran.

El president Aragonès durant l'entrega del premi d'honor a la historiadora Eulàlia Duran. 114009

El president Aragonès durant la seva intervenció en els I Premis Sàpiens.

El president Aragonès durant la seva intervenció en els I Premis Sàpiens. 87770

Un instant de la gala La Nit de la Història.

Un instant de la gala La Nit de la Història. 94394

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia