Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Mapa

Acció Climàtica alerta d'un episodi d'alt risc d'incendi entre avui i demà

query_builder   4 novembre 2022 10:30

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica alerta d'un episodi d'alt risc d'incendi entre avui i demà

El vent ressecarà l’ambient i provocarà una baixada de la humitat relativa en general


Entre avui divendres 4 de novembre i demà dissabte dia 5, la predicció meteorològica indica un reforçament del vent de component nord i oest, que implicarà, primer, vents de ponent i mestral a la meitat sud i, després, tramuntana a l’Empordà. Aquesta situació suposarà en aquestes àrees un perill d’incendi entre alt i molt alt, segons indica l’informe d’episodi de perill d’incendi forestal emès ahir pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mapa{"name":"2022/11/04/10/26/6e64ee5b-3849-4348-a0b7-914c8516e0cb.gif","author":"Mapa","type":"0","location":"0","weight":68573}

Així, les comarques amb major afectació de risc d’incendi són Alt Camp, Alt Penedès, Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. I les de risc d’afectació parcial: Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Garrigues, Moianès, Segarra, Segrià, Tarragonès, Urgell i Vallès Occidental.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podran superar els 70 km/h, i localment els 90 km/h, especialment a la tarda, quan arribarà al seu punt àlgid. Aquest episodi durarà fins dissabte al matí, quan tindrà tendència a afluixar fins a quedar restringit al Pirineu i terç sud. La ventada ressecarà l’ambient i provocarà una baixada de la humitat relativa en general.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia