Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Cuina en directe

El Departament d'Acció Climàtica participarà al Gastronòmic Fòrum Barcelona exposant un centenar de productors de proximitat

query_builder   4 novembre 2022 14:07

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica participarà al Gastronòmic Fòrum Barcelona exposant un centenar de productors de proximitat

L’Espai Catalunya exposarà de forma conjunta un centenar de productors de proximitat catalans

La cuina de l’espai Catalunya, amb una programació continuada de cuina en directe, tornarà a ser escenari de l’actualitat gastronòmica amb la intervenció d’una vintena de xefs que presentaran propostes culinàries a partir dels productes de les empreses participants

El Showroom del Vi Català acollirà 40 cellers catalans en un esdeveniment comercial dirigit a professionals del sector i potencials compradors que forma part de la Setmana del Vi Català


Fòrum Gastronòmic 2021
La cuina de l’espai Catalunya tindrà una programació continuada de cuina en directe
{"name":"2022/11/04/13/38/309a798f-cbd3-43b9-a2be-b614b2063a6a.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":148060}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació agrupada d’empreses agroalimentàries al Gastronòmic Fòrum Barcelona que se celebra del 7 al 9 de novembre a Fira de Barcelona. Així, més de 40 productors de proximitat catalans compartiran ubicació a l’Espai Catalunya.L’estand organitzat per la Generalitat, la Diputació de Barcelona, mitjançant la Xarxa de Productes de la Terra, la Diputació de Lleida i la Diputació de Girona, a través del seu segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent.

L’Espai Catalunya, un espai compartit de més de 100m2 en el que cada empresa disposarà del seu propi estand, té com a objectiu incrementar la visibilització i promoció dels productors catalans participants i oferir un punt de trobada entre restauradors i empreses del sector agroalimentari. Entre la quarantena d’empreses d’arreu de Catalunya que hi formen part cobreixen el conjunt de diferents sectors agroalimentaris: Carn i Embotit, Fine Food, Oli, Vi i Cava, Peix i Marisc i Fruita i Horta.

Empreses participants:

Zona Agroalimentària

·ÀNEC DE L'EMPORDÀ

 1. ANTONIETA
 2. ARANCA
 3. ARTESANIA DE LA CROQUETA
 4. CERVESA ARTESANA POCH'S
 5. CERVESA DEL MONTSENY
 6. CLANDESTINES DE MONTFERRI
 7. COOPERATIVA LA GRANADELLA
 8. DOP OLI DEL BAIX EBRE - MONTSIÀ
 9. ESPÈCIES TEIXIDOR
 10. FRUITA BLANCH
 11. GAMBA PALAMÓS
 12. GOURMANDISE
 13. LA PIRATA BREWING
 14. LO PERNIL DE PONENT
 15. OLI DEGUSTUS
 16. PEIX PALAMÓS
 17. REC BREW
 18. REPTILIAN BREWERY
 19. TERRES DE LLUM

Cellers Showroom Vi Català

·ABADAL - LAFOU

 1. ALBET I NOYA
 2. ALSINA SARDÀ
 3. BODEGUES SUMARROCA
 4. CAN FEIXES - HUGUET
 5. CASA GRAN DEL SIURANA
 6. CASTELL DEL REMEI-CARA NORD-CÉRVOLES-TOMÀS CUSINÉ
 7. CAVAS HILL
 8. CELLER BALART
 9. CELLER CAN MARLÈS
 10. COCA I FITÓ
 11. DOMENIO WINES by Cellers Domenys
 12. DOS DÉUS VERMOUTH
 13. EMPORDÀLIA
 14. ESPELT VITICULTORS
 15. ÈTIM - COOPERATIVA FALSET MARÇÀ
 16. FERRÉ I CATASÚS
 17. GATELL
 18. GRUP OLIVEDA
 19. LA CONRERIA D'SCALA DEI
 20. L'OLIVERA
 21. MAS RODÓ VITIVINÍCOLA
 22. MONASTELL
 23. MUSCÀNDIA - VIADER
 24. PAGES ENTRENA
 25. PERELADA
 26. PORTELL VINS I CAVES
 27. ROS MARINA VITICULTORS
 28. VINÍCOLA DE NULLES
 29. VITICULTORS BATEANS

La Gastroteca hi exposarà 6 cerveses artesanes

Gastroteca.cat activarà un estand amb una zona de degustació on s’hi podran tastar una selecció de cerveseres catalanes. Entre elles, a l’estand Gastroteca s’hi podran degustar cerveses dels següents elaboradors: Clandestines de Montferri, La Pirata Brewing, Cervesa del Montseny, Reptilian Brewery, Cervesa artesana Poch's i Rec Brew.

Amb aquest estand i activació, la Gastroteca formalitza el seu compromís per divulgar i promocionar el coneixement i compra de la cervesa artesana catalana. Actualment 30 cerveseres formen part del seu cens, articulat d’acord a la seva comarca de procedència.

L’objectiu del Departament d’Acció Climàtica i Prodeca amb la Gastroteca és recolzar als petits productors cervesers catalans amb l'impuls d'aquest stand col·lectiu de Cervesa Catalana al Fòrum Gastronòmic. El sector de la cervesa artesana recull elaboradors amb petites produccions i obradors arreu del territori català i els seus productes es serveixen cada vegada a més establiments i restaurants amb una oferta diferenciada quant a productes de proximitat.

L’estructuració del sector cerveser artesà català a través d’accions que fomentin la seva competitivitat i promoció s’emmarca en l’eix d’activitats de la marca, Catalunya on el menjar és cultura que promociona un major coneixement i consum de productes de proximitat entre la ciutadania i ha estat possible amb la coordinació de Prodeca, la promotora del aliments catalans, empresa adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural GECAN i el Barcelona Beer festival.

La Cuina de Catalunya, espai de presentacions i cuina en directe

Addicionalment a l’estand expositiu, l’Espai Catalunya disposarà d’un espai de cuina en directe: 130 m2 totalment equipats en què es celebrarà un programa de sessions gastronòmiques amb la participació d’un productor de proximitat i un cuiner/a.

Entre els xefs participants de les sessions organitzades per Prodeca, destaquen noms com Tomàs Brull, Xef del restaurant La Cala Taverna de Palamós, Pol Cabanas, Xef executiu del Grup Marbach i el xef del restaurant Can Blau de Palamós oferiran una proposta de cuina marinera amb la Gamba de Palamós com a producte protagonista.

David Andrés, cuiner i propietari del restaurant igualadí Somiatruites guardonat amb una estrella verda Michelin oferirà una sessió sobre productes catalans amb DOP-IGP ressaltant-ne la qualitat gastronòmica i organolèptica d’aquests productes.

La Fundació Dieta Mediterrània oferirà una sessió monogràfica sobre els làctics emfatitzant el seu paper fonamental en la Dieta Mediterrània.

També es dedicarà un espai a la fruita a través de Conserves Antonieta on la xef Eli Farrero del Restaurant El Ventador de Barruera ens mostrarà aplicacions gastronòmiques d’aquests productes tant amb cuina dolça com salada.

Les llegums i els olis també formaran part de la programació de La Cuina de l’Espai Catalunya. La xef Paquita Bisbal durà a terme una sessió de cuina en directe on s’utilitzaran les llegums d’Origen de la marca Aranca on mostrarà el valor i la versatilitat d’aquests productes. Tancarà la programació de l’espai Cuina de Catalunya una sessió monogràfica on estaran representades les 5 DOP Oli catalanes.

Showroom del vi català: 40 cellers catalans es reuneixen amb potencials compradors

En el marc del Gastronomic Forum Barcelona i coincicint amb la Setmana del Vi Català que organitza l'INCAVI i PRODECA, tindrà lloc el 2n Showroom del vi català, un esdeveniment eminentment comercial adreçat a professionals del sector vinícola.

Durant els tres dies que duri el Gastronomic Forum Barcelona, Prodeca posarà a disposició dels 40 cellers participants un espai de reunions perquè puguin realitzar trobades B2B presencials. La finalitat d’aquesta actuació facilitar el contacte entre cellers i productors amb els possibles compradors, botigues especialitzades i de gran distribució, principalment de Barcelona i zona metropolitana.


Sobre Prodeca

Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans i el suport a la comercialització i internacionalització de les empreses catalanes del sector. Facilita la participació de les empreses catalanes a les principals fires agroalimentàries internacionals i nacionals, organitza trobades amb compradors i importadors del sector, ofereix programes de suport en comercialització i iniciació a l'exportació, elabora i implementa estratègies de posicionament de producte i de promoció de la marca Catalunya agroalimentària, fa assessorament en diversificació i consolidació comercial a països tercers, prepara informes de mercats i tendències, disposa d’eines d’autodiagnosi i d’anàlisi d’oportunitats en comercialització i internacionalització per a les empreses del sector, entre d’altres activitats.


Prodeca treballa coordinadament amb les associacions professionals, entitats i agents que intervenen en la promoció, comercialització i internacionalització agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana i la Dieta Mediterrània, com a eines de valorització i millora del posicionament dels nostres productes i empreses, a Catalunya i al món.

1  

Imatges

Imatge dels xefs que l'any passat van cuinar en directe a la cuina de l¿espai Catalunya

Imatge dels xefs que l'any passat van cuinar en directe a la cuina de l¿espai Catalunya 148060

Acció climàtica
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia