Drets Socials

Campuzano al magatzem de Creu Roja

Campuzano destaca el paper cabdal de la Creu Roja a Catalunya contra l'exclusió social

query_builder   4 novembre 2022 17:43

event_note Nota de premsa

Campuzano destaca el paper cabdal de la Creu Roja a Catalunya contra l'exclusió social

  1. El conseller ha visitat Sant Martí de Tous per conèixer el centre humanitari
  2. Destaca la voluntat del Govern de crear un “escut social” contra l’empobriment de la població, en aliança amb les entitats socials
  3. “El Govern està molt concentrat a afrontar la crisi d'aquest hivern, però necessitem mobilitzar el país amb tota la seva energia”

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha visitat aquesta tarda el centre humanitari de la Creu Roja a Catalunya, a Sant Martí de Tous, i ha destacat l’acció cabdal per combatre l’exclusió social que fa l’entitat, amb la qual el departament col·labora estretament. Ha manifestat que la conselleria que encapçala té entre les seves prioritats fer “d’escut social” contra l’empobriment de part de la població agreujat per la crisi energètica, l’encariment de productes bàsics i de l’habitatge, i que ho vol fer de la mà d’entitats com la Creu Roja.

El conseller amb responsables de Creu Roja visita el magatzem{"name":"2022/11/04/17/33/c12a0011-9f58-4432-a186-61791355c679.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":197876}

El conseller ha recorregut les instal·lacions del centre acompanyat pel president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; la secretària de la Creu Roja a Catalunya, Helena Fontanet, i el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, que li han explicat el funcionament del magatzem i centre humanitari. També ha participat en la visita l’alcalde del municipi i delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar. El titular de Drets Socials s’ha reunit amb responsables de l’entitat per conèixer la situació actual i compartir els reptes que encara l’acció humanitària, i ha signat al llibre d'honor.

Campuzano ha explicat que amb aquesta visita, a banda de conèixer l’espai i valorar la feina que fa la Creu Roja i els seus voluntaris, ha volgut “fer una crida a la ciutadania, tant a les persones com les empreses, d’implicar-se. D’implicar-se en el suport a la Creu Roja i amb el conjunt d’entitats del Tercer Sector”. En una atenció als mitjans, ha observat que “el país fa 12 anys que arrossega aquesta intensa crisi econòmica i social”, a la qual s’han sumat les conseqüències socials de la Covid i la pujada dels preus energètics després de la invasió russa a Ucraïna: “El Govern està molt concentrat a afrontar la crisi d'aquest hivern, assumeix una responsabilitat molt evident, però necessitem mobilitzar el país amb tota la seva energia”, apel·lant a la coresponsabilitat de la ciutadania i de les empreses, a qui ha demanat ajudar a les entitats socials que treballen per pal·liar la situació, tant en voluntariat com amb donacions i suport.

El conseller conversa amb Quitet{"name":"2022/11/04/17/36/dad080a8-a201-4361-b9ee-2de633e18e03.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":101473}

Preguntat pels reptes que encara el Departament, ha destacat el d’aquesta crisi social: “Tenim instruments per respondre. Hem de ser capaços en les properes setmanes que la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) compleixi amb la seva funció de darrera xarxa de cobertura d'ingressos mínims per a moltes famílies”, així com de treballar de manera molt eficaç en la coordinació amb l'Ingrés Mínim Vital (IMV), i en els compromisos en matèria de pobresa energètica que són encara més rellevants en aquesta perspectiva. Ha alertat que hi ha altres reptes de fons, com l'infrafinançament de la Llei de la Dependència per part de l'Estat, així com el desplegament de la integració social i sanitària, a més de legislatius com la Llei del Tercer Sector, la del Sensellarisme i la reforma de la Llei de l’RGC.

Per la seva banda, Quitet ha afirmat que “la implicació del Govern en l’organització de Creu Roja i els seus 20.000 voluntaris dona força al territori per poder fer la feinada que fem, al costat de la Generalitat i molt especialment de la Conselleria de Drets Socials, per poder arribar als centenars de milers de persones que arribem en tot el territori català”. Ha lamentat els efectes de les crisis de la Covid i de la guerra d’Ucraïna sobre la pobresa ja estructural però ha afegit: “Estem convençuts que ens en sortirem”.

Campuzano i Quitet en declaracions als mitjans{"name":"2022/11/04/17/37/9af5a686-e3e9-4617-b691-1fdc02c309ce.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":108094}

En la seva visita a la localitat del Penedès, el conseller ha visitat també l’Ajuntament de Sant Martí de Tous, on ha signat el Llibre d’honor, i ha mantingut una reunió amb l’alcalde i amb l’equip de Govern municipal.

5  

Imatges

Visita al magatzem

Visita al magatzem 197876

Visita a Creu Roja

Visita a Creu Roja 182945

Signatura del llibre d'honor de Creu Roja

Signatura del llibre d'honor de Creu Roja 101473

Reunió amb responsables de l'entitat

Reunió amb responsables de l'entitat 134276

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 108094

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia