Protecció Civil

Imatge de recurs

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT sense incidències importants

query_builder   5 novembre 2022 09:28

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT sense incidències importants

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada l’alerta del Pla d’emergències per ventades VENTCAT, un cop finalitzat l’episodi de ventades més intenses sense generar incidències importants.

En general, el vent ha bufat amb intensitat arreu però sense arribar a superar els llindars d'avís comarcal.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s’ha superat el llindar d’intensitat a Portbou, on s’han registrat ratxes de fins a 108 km/h.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 194 trucades per incidències derivades del vent. Per comarques les trucades, les trucades s’han fet des del Barcelonès 74, Baix Camp 23, Tarragonès 16, Baix Llobregat 15, Segrià 10, Vallès Occidental 10, Urgell 7, Baix Ebre 6, Baix Penedès 5, Anoia 4 i Garraf 4. Per municipis, les trucades s’han fet des de Barcelona 85, Reus 16, Tarragona 14, Lleida 10, Castellserà 7, l’Hospitalet de Llobregat 7, Sabadell 6, Sant Boi de Llobregat 4, Vilanova i la Geltrú 4, Cambrils 3 i Gavà 3.

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de l'inici de l'episodi de vent un centenar de serveis. Concretament, des de les 10 del matí de divendres fins a les 9 d'avui dissabte s'han fet 101 actuacions d'emergència per atendre incidències derivades de les ventades. D'aquestes actuacions, una dotzena s'han fet aquesta nit, des de les 22 hores.

La major part dels serveis han estat causats per objectes caiguts a la via i sanejaments de façana, així com per retirar elements no assegurats, netejar calçades i atendre possibles perills de despreniments.

Per demarcacions, la Regió d'Emergències que més actuacions ha requerit ha estat Tarragona, amb 30 serveis atesos des de les 10 del matí de divendres. A Regió d'Emergències Metropolitana Sud s'han atès 22 serveis, mentre que a la Nord, 17. A la Regió de Lleida s'han fet 16 actuacions en total. Tant a la Regió d'Emergències de Girona com a la de Terres de l'Ebre s'han atès 7 serveis i a la Regió d'Emergències Centre, 2.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia