Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Una de les tortugues alliberades

El Parc Natural de la Serra de Montsant allibera una seixantena de tortugues mediterrànies

query_builder   8 novembre 2022 13:11

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de la Serra de Montsant allibera una seixantena de tortugues mediterrànies

Des de l’any 2005, el Parc desenvolupa un programa de reintroducció de l’espècie

Alliberament de tortugues{"name":"2022/11/08/12/32/9e09a609-2056-493b-a11b-81a10520f259.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":388600}

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat aquest dimarts una seixantena de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni), en el marc del projecte de reintroducció d’aquesta espècie que desenvolupa des de l’any 2005. Les tortugues reintroduïdes procedeixen del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

La majoria dels exemplars que s’han alliberat en aquesta ocasió són adults.

Aquesta espècie es troba en perill d’extinció a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d’hàbitats, i a tot l’Estat només es localitza a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Al Priorat es troben en dos espais naturals: al Parc Natural de Montsant i a l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Llaberia. En el cas de Montsant, la presència de la tortuga mediterrània ha estat documentada en el jaciment arqueològic de l’Abric del Filador, a Margalef, prop del riu, i dona testimoni de la utilització de les tortugues com a recurs alimentari.

El Parc Natural de la Serra de Montsant treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya per aconseguir una població estable i viable d’entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament. Des de l’inici del pla de reintroducció, s’han tornat al medi prop de 6.000 exemplars.


2  

Imatges

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat al medi unes 60 tortugues mediterrànies

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat al medi unes 60 tortugues mediterrànies 388600

Una de les tortugues alliberades

Una de les tortugues alliberades 447046

Biodiversitat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia