Administració i Funció Pública

Conveni amb UNICEF

El Govern i UNICEF col·laboren per impartir formació sobre els drets de la infància al personal de les administracions públiques

query_builder   8 novembre 2022 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern i UNICEF col·laboren per impartir formació sobre els drets de la infància al personal de les administracions públiques

  1. La consellera de la Presidència, el conseller de Drets Socials i el president d’UNICEF Comitè Catalunya han signat un conveni per incorporar la perspectiva dels drets dels infants en la pràctica professional dels servidors públics
  2. L’EAPC oferirà un curs en línia sobre aquesta matèria, que començarà el 21 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància


Acord amb Unicef{"name":"2022/11/08/14/09/9b4a48fe-abd0-4446-8451-d4beef6a1d20.jpg","author":"Rubèn Moreno","type":"0","location":"0","weight":140945}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa Gatnau, han signat un conveni de col·laboració per formar els treballadors i treballadores de les administracions públiques catalanes en matèria de drets dels infants. També han assistit a l’acte de signatura la secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral Sola; el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Ismael Peña-López, i la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ester Cabanes i Vall.

La consellera Vilagrà ha assegurat que amb “aquest conveni fem camí plegades per implementar polítiques públiques per als infants basades en el coneixement profund dels seus drets i de les seves necessitats. I ho fem de la mà d’UNICEF, una de les organitzacions més capacitades i preparades no ja del nostre país, sinó del món sencer”.

La consellera ha destacat el paper de la formació “com a instrument de millora i innovació permanent”. Una formació que ha d’afavorir "lacaptació de talent, l’impuls de la recerca al servei de les polítiques públiques i l’adaptació davant un món en canvi constant”. I ha afirmat que “avui fem un pas decisiu també en el nostre objectiu de transformar tota la funció pública catalana”.

D’altra banda, el conseller Campuzano ha destacat que "la millor inversió en polítiques socials és la inversió en la infància. Invertir en la infància d'avui dia és invertir en els adults del futur i, així, avançar cap a una societat més justa".

Segons el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa Gatnau, “aquest conveni suposa una fita molt important per al compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que, en definitiva, ha de contribuir a millorar la realitat dels nens, nenes i adolescents de Catalunya”, i ha afegit que “si volem realment una societat, unes institucions i unes polítiques que tinguin en compte els nens, nenes i adolescents en tot moment, i els seus drets, cal començar coneixent quins són aquests drets”.

Un curs pioner per als empleats de totes les administracions públiques catalanes

Amb aquest acord, l’EAPC, el Departament de Drets Socials i l’organització no governamental UNICEF impulsen un curs que té l’objectiu principal d’incorporar la perspectiva dels drets de la infància i l'adolescència de manera integral, tant en la pràctica professional com en el dia a dia dels servidors públics.

El curs també pretén donar a conèixer la Convenció sobre els Drets de l'Infant amb la finalitat d'interioritzar-la i aplicar-la a l'exercici professional, així com desconstruir els mites que hi ha al voltant dels drets humans per comprendre millor determinades realitats i propiciar una major implicació dels professionals en la promoció dels drets dels infants. És la primera vegada que es fa una formació sobre drets de la infància d’aquesta magnitud adreçada al personal de les administracions públiques catalanes.

El curs començarà el 21 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Infància (que és el 20 de novembre). Es tracta d’una formació en línia, que es podrà seguir a través de l'Aula Virtual de l'EAPC. En aquesta primera edició, oferirà 250 places per al personal de totes les administracions públiques: departaments de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic institucional, Parlament de Catalunya, Síndic de Greuges, Sindicatura de Comptes, universitats públiques i personal de les administracions locals.

5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1905702

Foto 2

Foto 2 1352981

Foto 3

Foto 3 1088781

Foto 4

Foto 4 1709848

Foto 5

Foto 5 1749577

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia