Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura col·labora en el Bicibús de Sant Joan de les Abadesses, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Energia, Forest i Canvi Climàtic'

query_builder   8 novembre 2022 13:17

event_note Nota de premsa

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura col·labora en el Bicibús de Sant Joan de les Abadesses, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Energia, Forest i Canvi Climàtic'

El segon Bicibús de la comarca del Ripollès ja és una realitat. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, l’Associació Canvis en Cadena, i la comunitat educativa de l'Institut Escola Mestre Andreu, ha promogut la implantació d’aquest model de mobilitat sostenible a la vila santjoanina

Aquest Bicibús es va posar en marxa, el 2 de novembre, amb dos recorreguts diferents, des dels barris de L’Estació i la Coromina del Bac, amb diverses parades per a incorporar infants pel camí, i compta amb onze alumnes inscrits, a més de les persones acompanyants que guien el conjunt.

L’associació que ha dinamitzat el Bicibús a la vila és Canvis en Cadena. Aquesta iniciativa, originària de la comarca d’Osona, ha implantat desenes de bicibusos a diverses poblacions de Catalunya, i la tendència segueix en creixement. Per a garantir la seguretat i el correcte funcionament del Bicibús, durant les setmanes prèvies s’ha format a les famílies voluntàries de l’escola que acompanyen als nens i nenes. D’altra banda, tot l’escamot ciclista vesteix armilles d’alta visibilitat per a garantir un desplaçament segur.

Per tal de conèixer els horaris i les línies o apuntar un infant al Bicibús ho es pot donar d’alta a l’app https://app.bicibus.cat, afegir els infants i entrar al grup de comunicació dels usuaris i usuàries de la línia. També es pot consultar les estadístiques com ara la de la mobilitat reemplaçada. Aquest grup inicial d’onze alumnes ha permès substituir cinc cotxes.

El model del bicibús es va estrenar al Ripollès amb la posada en marxa de tres línies a Ripoll. La proposta va ser ben acollida per infants i pares, i cada divendres connecten els diferents barris de Ripoll amb l’escola Joan Maragall.

L'acció de promoció i difusió del Bicibús s'emmarca en el projecte 'Energia, Forest i Canvi Climàtic' (ENFOCC) de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. És un projecte de cooperació Leader que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics, i a la població en general, la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als nostres territoris rurals.

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura és un dels 11 Grups d’Acció Local, finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2022.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 89680

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia