El president Aragonès, que ha encapçalat l’acte, ha demanat als delegats i delegades que “treballin cada dia per corregir les desigualtats socials i territorials”


El nou delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha pres possessió del càrrec aquest matí amb la resta de delegats i delegades territorials nomenats pel Consell Executiu el passat 2 de novembre.

L’acte s’ha celebrat al Palau de la Generalitat i ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Durant la seva intervenció, el president ha destacat que la diversitat del país també comporta “desigualtats socials i territorials que són les que realment clivellen la nostra societat” i ha demanat als delegats i delegades que “treballeu cada dia per corregir aquestes desigualtats”, amb el compromís de “fer més fàcil i amable la vida de la ciutadania, treballant per crear benestar i prosperitat arreu del país”.

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha dit que la seva prioritat al capdavant de la Delegació passa per seguir reforçant la col·laboració amb els ajuntaments de la vegueria amb l’objectiu de “sumar esforços aprofitant les potencialitats de cada municipi per seguir avançant com a territori i com a país”.

El delegat també ha manifestat la intenció d’impulsar noves taules de treball transversal amb la participació dels departaments de la Generalitat i de les institucions locals “per abordar amb la màxima eficiència temes d’interès comú que requereixen diferents mirades per a la seva resolució”.

A més de Joan Borràs i Alborch, durant la cerimònia d’aquest matí també han pres possessió del càrrec Josep Castells i Farré, delegat a l’Alt Pirineu i Aran; Montserrat Barniol i Carcasona, delegada a la Catalunya Central, i Àngel Xifré i Arroyo, delegat a Tarragona.

  1. Currículum Joan Borràs

Nascut a Barcelona el 1965, Joan Borràs és alcalde del Papiol (Baix Llobregat) des de 2015, llevat del període 2017-2019, quan va ser primer tinent d’alcalde. També va ser tinent d’alcalde del mateix consistori del 1999 al 2011, assumint responsabilitat en les àrees d’Urbanisme, Medi ambient, Mobilitat i Transports, entre d’altres.

Actualment també és vicepresident institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i representant de l’AMB a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

És tècnic superior en desenvolupament i aplicació de projectes d’edificació. El 2016 va obtenir el Certificat de participació amb avaluació positiva del postgrau de lideratge i habilitats directives de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En l’àmbit laboral ha treballat, entre altres llocs, a l’Àrea de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de Sabadell, on també va ser cap de l’Oficina d’Atenció Ciutadana d’Urbanisme de 2008 a 2015.


2  

Imatges

Presa de possessió dels nous delegats i delegades territorials

Presa de possessió dels nous delegats i delegades territorials 127299

Joan Borràs, delegat del Govern a Barcelona

Joan Borràs, delegat del Govern a Barcelona 247324