Empresa i Treball

emt

Torrent: "El Japó és el país asiàtic amb més empreses establertes a Catalunya"

query_builder   9 novembre 2022 11:14

event_note Nota de premsa

Torrent: "El Japó és el país asiàtic amb més empreses establertes a Catalunya"

  1. El conseller d’Empresa i Treball es reuneix aquesta setmana a Tòquio i Yokohama amb empreses japoneses per posicionar Catalunya com a destí d’inversions i conèixer projectes tecnològics punters en els àmbits dels semiconductors i l’hidrogen verd
  2. El Japó és el tercer país del món que inverteix més en R+D i un dels mercats prioritaris de l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha donat a conèixer aquest dimecres des de Tòquio que “amb més de 230 empreses, Japó és el país asiàtic amb més multinacionals establertes a Catalunya: som una de les principals portes d’entrada de les empreses japoneses a Europa, un actiu que hem de saber aprofitar en un context de transformació industrial mundial”.

Torrent ha destacat que “el Japó és una de les grans potències mundials des d’un punt de vista tecnològic i una de les economies que inverteixen més en R+D”, motiu pel qual és “estratègic posicionar Catalunya en àmbits claus com els semiconductors o l’hidrogen”. De fet, el conseller ha subratllat que es tracta d’un dels mercats prioritaris en l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball- i que actualment l’agència “treballa amb una cartera de 35 projectes d’inversió estrangera d’aquest país, la xifra més alta de la sèrie històrica”. Es tracta del cinquè país amb més projectes que potencialment es poden materialitzar a Catalunya, amb el 5,7% del total.

El conseller ho ha dit des de la capital del Japó acompanyat per la directora de l’oficina d’ACCIÓ a Tòquio, Yuko Kijimoto, en el marc del viatge institucional a l’Àsia que va començar dilluns a Malàisia. A banda del desplaçament a la capital japonesa, Torrent també viatjarà a Yokohama per posicionar Catalunya com a destí d’inversions i conèixer projectes tecnològics punters en els àmbits dels semiconductors i l’hidrogen verd. Durant les trobades el conseller explicarà els actius que presenta Catalunya per posicionar-se com a destí d’inversions i fomentar la col·laboració tecnològica i d’innovació entre ambdós països. També es reunirà amb empreses japoneses que ja estan establertes a Catalunya.

Així, per exemple, el conseller mantindrà trobades amb directius d’empreses comNTT Data, una de les multinacionals més importants del món del sector de les telecomunicacions i que està establerta a Barcelona, o l'empresa sanitària Teijin Pharma, líder en l'àmbit de la salut domiciliària amb presència a Catalunya des de 2009. També es reunirà amb Sekisui Chemical, una de les empreses químiques referents al Japó i implantada al polígon petroquímic de Tarragona, així com amb directius de la multinacional Sojitz Corporation, una de les més grans del sector del general trading i que ha invertit al sector de les energies renovables a Catalunya.

En el camp de l’hidrogen -un àmbit estratègic al Japó, que es va convertir el 2017 en el primer país del món en adoptar una estratègia nacional-, el conseller Torrent mantindrà una trobada amb la companyia japonesa Chiyoda, que ha desenvolupat una tecnologia que en permet el transport i l’emmagatzematge en estat líquid a temperatures i pressió ambientals de forma segura. El titular d’Empresa i Treball també visitarà una de les 50 estacions d’hidrogen per a vehicles que ja estan en funcionament al país de l’empresa Iwatani.

Igualment, Torrent mantindrà una trobada amb els responsables del National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), el centre d’investigació més important del Japó i la infraestructura responsable de l’execució del projecte nacional de desenvolupament de tecnologia avançada de fabricació de semiconductors posat en marxa pel govern nipó l’any passat. Així, el conseller podrà conèixer de primera mà projectes punters en aquest camp, que es desenvolupen de forma conjunta entre aquesta entitat d’R+D i les principals empreses del sector de la regió.

Aquestes reunions s’emmarquen dins del viatge institucional que lidera el conseller Torrent aquesta setmana a l’Àsia i que va començar dilluns amb una visita a la planta de producció de l’empresa sud-coreana de components de bateries ILJIN Materials a Malàisia. El conseller va poder conèixer de primera mà el funcionament d’una planta d’aquestes característiques i l’efecte multiplicador que ha tingut per als proveïdors locals, tal com es preveu que passi a Mont-roig del Camp amb la nova fàbrica que construirà la companyia i que estarà operativa a principis del 2025.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


  1. §Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ

1  

Imatges

Fotografia del conseller Torrent durant la visita a l'empresa NTT DATA

Fotografia del conseller Torrent durant la visita a l'empresa NTT DATA 4184244

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia