Drets Socials

La directora general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, Ester Cabanes, en una imatge d'arxiu.

Ester Cabanes: "La sentència a la denúncia que vam posar des de la DGAIA ens empodera per continuar protegint els drets dels infants"

query_builder   9 novembre 2022 17:22

event_note Nota de premsa

Ester Cabanes: "La sentència a la denúncia que vam posar des de la DGAIA ens empodera per continuar protegint els drets dels infants"

  1. La Direcció General d’Atenció a la Infància va presentar el 2019 un escrit al servei d’odi i discriminació de la Fiscalia de Barcelona instant-la a investigar una piulada on es feia passar un atac que havia tingut lloc a la Xina per una agressió d’un jove migrat sol a Catalunya


El Departament de Drets Socials celebra la sentència emesa ahir per l’Audiència de Barcelona on es condemna la difusió d’una notícia falsa amb l’objectiu de promoure l’odi cap al col·lectiu de joves emigrats sols. Els fets pels quals ha estat condemnat l’acusat van tenir lloc l’any 2019, quan va publicar a Twitter el vídeo d’una agressió a la Xina fent-la passar per una escena que hauria tingut lloc a Canet de Mar i atribuint-ne l’autoria a un jove emigrat sol. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència va presentar un escrit al servei d’odi i discriminació de la Fiscalia de Barcelona instant-la a investigar aquests fets on exposava que “la difusió d’un vídeo en què es mostra una greu agressió a una persona, acompanyat de textos que atribueixen els fets a un menor d’edat estranger no acompanyat, conté elements típics constitutius del delicte d’odi previst a l’article 510.1 del Codi Penal (...) l’article 510.2, que justificarien les accions legals corresponents”.

Arran de la denúncia presentada per la DGAIA, finalment s’han pogut jutjar els fets, que han acabat amb una de les primeres sentències pel que fa a la difusió de fake news amb l’objetiu de denigrar un col·lectiu vulnerable, com és el dels joves emigrats sols. La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ester Cabanes, destaca que “la sentència a la denúncia que vam posar des de la DGAIA ens empodera per continuar protegint els drets dels infants. Combatre les fake news, especialment si atempten contra els drets de col·lectius vulnerables, és una obligació. Més encara si les persones afectades són infants o adolescents”.

Cabanes lamenta que els joves emigrats sols “són massa sovint al centre de la diana dels atacs de la ultradreta, plenament predisposada a atiar el racisme. No ho podem tolerar, per això ens hem alçat i seguirem alçant la veu cada cop que es vulnerin els seus drets i com a Govern serem implacables davant qualsevol delicte d'odi”.



2  

Vídeos

Declaracions de la directora general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, Ester Cabanes.

Declaracions de la directora general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, Ester Cabanes.(2)

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia