Protecció Civil

Mapa de la zona de confinament

Protecció Civil activa l'EMERGÈNCIA del PLASEQCAT per un incendi a la depuradora del Prat de Llobregat

query_builder   10 novembre 2022 02:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'EMERGÈNCIA del PLASEQCAT per un incendi a la depuradora del Prat de Llobregat

Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d’emergència, des de les 23:17 hores de ahir dimecres, el Pla especial d’emergències per risc químic a Catalunya PLASEQCAT per un incendi a la depuradora del Prat de Llobregat.

A tres quarts de deu de la nit, l’empresa ha trucat al telèfon CAT112 per alertar d’un incendi al dipòsit de reactius de fangs. En un primer moment, s’ha emès una Prealerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per un foc d’indústria que estava provocant una gran columna de fum. A conseqüència del fum, el Port de Barcelona ha activat el seu Pla d’Autoprotecció en fase d’Alerta.

Protecció Civil ha activat el Pla especial d’emergències per risc químic a Catalunya PLASEQCAT directament en fase d’emergència, un cop que els Bombers de la Generalitat han informat que en la zona de l’incendi s’emmagatzemaven productes químics que podien ser potencialment perillosos i que calia establir un perímetre de confinament de 500 metres al voltant de la indústria.

Els Bombers de la Generalitat han activat 24 dotacions, entre les quals el Grup Operatiu de Suport, GROS, i el Grup de Riscos Tecnològics, GRIT. Així mateix, també s'han mobilitzat dos Furgons de Risc Químic.

L'estratègia dels Bombers de la Generalitat, que han treballat conjuntament amb les dotacions de Bombers de Barcelona que també han activat un tercer Furgó de Risc Química, ha consistit en el muntatge de tres línies d'aigua mixtes per poder extingir l'incendi. El foc ha afectat dipòsits de fibra de la depuradora emmagatzemats en tres contenidors d'uns 1.000 litres cadascun.

També s'han dut a terme controls exhaustius de les mesures de presència de gas clor en l'aire, els quals han donat lectures negatives.

L'incendi s'ha pogut donar per estabilitzat a les 01.37 hores. El dispositiu d'extinció seguirà treballant al llarg de les properes hores fins que es pugui extingir el foc.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que a conseqüència de l’incendi no hi havia cap persona ferida i que havien desplaçat preventivament dues unitats.

Els Mossos d’Esquadra han activat cinc dotacions i juntament amb la policia local del Prat de Llobregat s’han encarregat de controlar els accessos a la zona de l’incendi.

El municipi del Prat de Llobregat ha activat el seu Pla d’emergències municipal PAM i l Centre de Coordinació Operativa Local CECOPAL per fer seguiment de l’emergència en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia