Igualtat i Feminismes

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la directora de l¿Oficina d¿Igualtat de Tracte i No-discriminació, Manuela Fernández Ruiz, en l'aturada de l'autobús transfòbic.

El Govern atura el bus transfòbic d'Hazte Oír

query_builder   10 novembre 2022 16:40

event_note Nota de premsa

El Govern atura el bus transfòbic d'Hazte Oír

  1. Igualtat i Feminismes obre un expedient sancionador contra una organització antidrets que promou la discriminació de les persones trans*, no binàries i intersexuals.
  2. Verge: "No podem tolerar com a Govern que es vulnerin els drets de la ciutadania de Catalunya, i els drets de les persones trans* són drets humans".
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, Manuela Fernández Ruiz, en l'aturada de l'autobús transfòbic.{"name":"2022/11/10/16/39/0a928604-08af-4012-8f0d-43c3c9671df3.png","author":"Conselleria d'Igualtat i Feminismes.","type":"0","location":"0","weight":791631}

El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest matí un expedient sancionador contra l’organització antidrets Hazte Oír, per promoure la discriminació de les persones trans*, no binàries i intersexuals a través de missatges vinilats en un autobús.

L’actuació del Govern, impulsada a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació del Departament d’Igualtat i Feminismes en coordinació amb el Departament d’Interior, inclou dues mesures cautelars per posar fi a la presumpta discriminació: l’aturada de l'autobús i la seva immobilització fins que no es retirin els missatges discriminatoris. "El no passaran segueix vigent", ha subratllat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. "No podem tolerar com a Govern que es vulnerin els drets de la ciutadania de Catalunya, i els drets de les persones trans* són drets humans", ha afegit.

L’organització s’enfronta a una potencial sanció de fins a 40.000 euros, perquè aquests missatges poden suposar una discriminació greu. A més, com ha explicat la directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, Manuela Fernández Ruiz, "s’ha comunicat a la Fiscalia l’inici d’aquest expedient administratiu, per tal que si la Fiscalia detecta indicis d’un delicte d’odi ordeni l’obertura d’un expedient de tipus penal". "Celebrem l’actuació coordinada entre el Departament d’Igualtat i Feminismes i el Departament d’Interior, perquè som aquí per enviar un missatge molt clar: davant de qualsevol discriminació actuarem de manera contundent", ha afirmat Fernández.

Finalment, la consellera Verge ha recordat que el Govern de la Generalitat és el primer executiu que ha aturat aquest autobús, "que ha estat circulant aquests dies per la Comunitat de Madrid, pel País Valencià i també per l’Aragó", i ha insistit que "aquests missatges discriminatoris no tenen cabuda al nostre país".

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia