President

El president i la consellera durant els parlaments.

President Aragonès: "Catalunya està preparada per esdevenir un actor central en els grans reptes del projecte europeu"

query_builder   11 novembre 2022 14:04

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya està preparada per esdevenir un actor central en els grans reptes del projecte europeu"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Serret, s’ha reunit aquest matí a Palau amb els representants del cos consular acreditat a Barcelona
El president i la consellera durant els parlaments.
El president i la consellera durant els parlaments.
{"name":"2022/11/11/13/53/e6252f68-5d4a-43e2-872e-c417963ca1ff.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":128709}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit aquest matí, davant el cos consular acreditat a Barcelona, que “Catalunya és un país amb un compromís europeista inqüestionable” i per això “vol contribuir a fer avançar el projecte europeu ajudant a abordar alguns dels grans reptes”, com són la lluita contra el canvi climàtic, la sobirania energètica o la necessària reindustrialització del continent.

“Catalunya està preparada i disposa de tots els ingredients necessaris per esdevenir un actor central en tots aquests elements a escala continental”, ha apuntat Aragonès, que ha destacat que des del Govern s’està fent “una aposta clara i inequívoca per afavorir la reindustrialització de la nostra economia”, amb la voluntat de “ser una de les economies més industrials d’Europa”. I, en paral·lel, s’han elaborat “projectes imbatibles” per “liderar el disseny i producció del xip europeu i esdevenir un dels principals productors d’hidrogen verd”.

Per aquest motiu, ha assegurat que “ho tenim tot per liderar aquests projectes que seran molt bons per la transformació del nostre teixit productiu i per la prosperitat d’Europa”.

El president ha fet aquestes declaracions des del Palau de la Generalitat, on aquest matí ha rebut, acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, els representants del cos consular acreditat a Barcelona i els delegats i delegades del Govern a l’exterior. En el discurs que els ha dirigit, Aragonès els ha estès la mà per “seguir treballant conjuntament pel progrés, la prosperitat, el benestar, la democràcia i la llibertat”, amb la convicció que “un bon treball compartit té un impacte positiu pels nostres respectius països i molt especialment per a la ciutadania”.

Per la seva banda, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha expressat el seu compromís "d'intensificar encara més la iniciativa del hub consular" per "connectar Catalunya al món gràcies als cònsols establerts al país". "Volem inspirar iniciatives conjuntes per respondre els reptes col·lectius apropant-vos a les contribucions concretes del conjunt del país", ha dit Serret.

La recepció del cos consular al Palau de la Generalitat per part del president Aragonès i la consellera Serret clou la setmana de la trobada de delegats i delegades del Govern a l'exterior, que ha servit per fixar les principals línies prioritàries per maximitzar la internacionalització de Catalunya al món.

El hub consular és una iniciativa del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, que agrupa el conjunt de cònsols estrangers instal·lats a Catalunya, i que té l'objectiu d'impulsar activitats i jornades de treball entre el Govern, els cònsols i diferents actors del país. L'objectiu és detectar oportunitats, teixir aliances i crear complicitats entre Catalunya i països tercers de la mà d'actors culturals, econòmics, socials, acadèmics i institucionals.

3  

Imatges

El president i la consellera durant els parlaments.

El president i la consellera durant els parlaments. 128709

El president saluda la cònsol general de Portugal, Ana Isabel Teixerira Coelho

El president saluda la cònsol general de Portugal, Ana Isabel Teixerira Coelho 192895

El president i la consellera saludant la cònsol general de la República Argentina, Rossana Cecilia Suballe.

El president i la consellera saludant la cònsol general de la República Argentina, Rossana Cecilia Suballe. 147829

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia