Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Fruita dolça

Acció Climàtica convoca 8 M€ en ajuts destinats a les centrals fructícoles que comercialitzen fruita de pinyol afectades per les gelades de l'abril

query_builder   11 novembre 2022 15:38

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica convoca 8 M€ en ajuts destinats a les centrals fructícoles que comercialitzen fruita de pinyol afectades per les gelades de l'abril


L’import màxim de l’ajut va de 15.000 a 200.000 euros, sempre tenint en compte els ajuts rebuts anteriorment

Aquesta és la primera línia d’ajuts, de les tres previstes, adreçades a les centrals fructícoles

Fuita dolça
Es convoca la primer línia d'ajuts destinats a compensar les pèrdues que han patit les centrals fructícoles
{"name":"2022/11/11/15/36/e69ed3d0-2f63-41b8-a9cc-2a2e59ddea66.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":140148}

En el marc de les mesures impulsades per pal·liar els efectes de les gelades del passat mes d’abril, el Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural ha convocat8 M€ en ajuts destinats a les centrals fructícoles titularitat de cooperatives, societats agràries (SAT) o empreses, no reconegudes com a organitzacions de productors, que comercialitzen fruita de pinyol afectades per les gelades de l’abril de 2022.

El termini per poder sol·licitar aquest ajut s’obre a partir d’avui dia 11 i finalitzarà el proper 24 de novembre.

Aquests ajuts corresponen a la primera línia dels ajuts del Departament destinats a compensar les pèrdues que han patit les centrals fructícoles causades per la disminució de la fruita comercialitzada arran de les intenses gelades d’abril de 2022, que van afectar les plantacions de les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, les Garrigues, l’Urgell, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Pallars Jussà, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, l’Anoia i la Segarra.

L’import màxim de l’ajut va de 15.000 a 200.000 euros, sempre tenint en compte els ajuts de minimis rebuts anteriorment. Aquest import es calcularà segons la dimensió de la persona beneficiària (nombre de membres o socis) i el percentatge de decrement del valor de la comercialització de la fruita de pinyol respecte d’un període de referència, que ha de ser de com a mínim del 30%.

El percentatge de pèrdues d’ingressos s’ha d’acreditar mitjançant un informe d’un auditor de comptes, que està subvencionat amb un màxim de 1.000 euros.

Aquesta ajuda adreçada a centrals fructícoles que comercialitzen fruita dolça i ametlla amb closca i a les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH), respectivament, es complementarà amb dues línies més que està previst que es convoquin el 2023. Una d’aquestes línies s’adreçarà a comercialitzadors de fruita dolça en general i/o d’ametlla amb closca i l’altre a les organitzacions de productors que no hagin arribat al límit de l’import màxim de l’ajut en la línia del Ministeri.

La línia d’ajut del Ministeri està sent tramitat pel Departament i permetrà que a Catalunya es reparteixin 5,6 milions d’euros a les OPFH que l’han sol·licitat. A més, des del Departament també s’està treballant en un ajut d’estat que complementi aquestes tres línies d’ajut.

Per a més informació, consulteu les bases reguladores d’aquets ajuts i la resolució corresponent.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia