Empresa i Treball

Treballador

La Inspecció de Treball de Catalunya transforma més de 34.000 contractes en indefinits fins a l'octubre

query_builder   14 novembre 2022 10:36

event_note Nota de premsa

La Inspecció de Treball de Catalunya transforma més de 34.000 contractes en indefinits fins a l'octubre

  1. En total, els contractes convertits a indefinits pugen a 34.389, xifra que inclou tant la tipologia de contractes temporals transformats com la de contractes fixos discontinus millorats

Fins a l’octubre d’enguany, la Inspecció de Treball de Catalunya ha transformat en indefinits un total de 34.389 contractes, dels quals 15.004 afecten dones i 19.385, homes.

Es tracta d’un balanç provisional fet un cop detectades possibles irregularitats, a través de l’eina de lluita contra el frau i de la tramesa de cartes a les empreses per instar a la revisió i regularització de la seva situació contractual vigent (38.555 comunicacions enviades en total a Catalunya).

El 86,5% d’aquests contractes transformats correspon a contractes temporals[i] mentre que el 13,5% dels contractes són de caràcter fix discontinu.

De l’anàlisi obtinguda pel que fa a distribució territorial i als CNAE’s d’activitat de les empreses que han rebut enguany aquestes cartes, Barcelona figura entre les províncies on s’ha detectat una major situació de frau en termes absoluts a tot l’Estat espanyol, amb un total de 13.044 contractes transformats.

La Inspecció de Treball de Catalunya continua treballant per garantir que totes les empreses compleixin la normativa vigent per oferir les mateixes garanties contractuals entre homes i dones i contribuir, així, a una societat més igualitària.

[i]Engloben els tres supòsits enviats a les comunicacions: a) contractes temporals formalitzats amb anterioritat a l’entrada en vigor de la reforma laboral i amb durada superior al màxim legal; b) ús combinat o reiterat de diferents tipus de contractació temporal amb alta vinculació de les persones treballadores a les empreses a través de modalitats temporals, i c) estructuralitat en contractació temporal en cobrir-se llocs de plantilla de caràcter permanent amb contractes temporals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia