Agència Catalana de l'Aigua

Mapa amb les actuacions projectades

L'ACA inverteix prop de 2 milions d'euros en la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

query_builder   15 novembre 2022 09:53

event_note Nota de premsa

L'ACA inverteix prop de 2 milions d'euros en la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

  1. S'ha adjudicat el contracte, que inclou l'execució de les obres (11 mesos de durada) i garantir el funcionament de la planta per a un període d’un any
  2. La depuradora serà de tipus biològic amb aeració prolongada, que tindrà una capacitat de 204 m3/dia
  3. L'aigua tractada s'aportarà al torrent de Serralta (conca del riu Gaià), millorant la seva qualitat ambiental

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) invertirà prop de 2 milions d'euros en la construcció de la nova depuradora de la Nou de Gaià, a la comarca del Tarragonès. S'ha adjudicat el contracte per a executar les obres, que tindran una durada d’11 mesos i que inclou els costos d'explotació de la depuradora per a un període d’un any. Transcorregut aquest període, s’obrirà el procés per dur a terme un contracte per a licitació de l’explotació del servei de la planta a través d’un procés de concertació pública.

Mapa amb l'abast de les actuacions projectades.
Mapa amb l'abast de les actuacions projectades.
{"name":"2022/11/14/12/45/335e064c-edba-4539-ab29-3bde49539f77.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":81826}

La nova depuradora serà amb un reactor biològic concèntric al decantador amb aeració prolongada de 10 metres de diàmetre, que tindrà una capacitat de tractament de 204 m3/dia. La planta garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, i s'ha dissenyat tenint en compte l'increment de població que es produeix en els mesos d'estiu.

Els treballs també preveuen la construcció d'un decantador circular secundari de flux radial i vertical de 5,25 metres dediàmetre, amb l’objectiu de separar els fangs de l'aigua tractada i espessir els fangs a fi de poder-los recircular a la fase biològica o ser extrets com a fangs per al seu posterior ús.

En l’actualitat, la Nou de Gaià disposa d’una xarxa de sanejament que recull les aigües de tot el municipi i es portenfins al punt d’abocament del torrent de Serralta, a la conca del riu Gaià. La xarxa està gestionada per l’Ajuntament de la Nou de Gaià.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 541 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca del Tarragonès, aquesta compta amb 13 depuradores en servei, que garanteixen les necessitats de sanejament de més del 95,5% de la població de la comarca.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

1  

Imatges

Mapa amb l'abast de les obres projectades.

Mapa amb l'abast de les obres projectades. 261737

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 197967

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia