Palau Robert

Gràfica 25 anys

Celebració el pròxim 17 de novembre, a les 19 h

El Palau Robert celebra 25 anys mirant al futur

query_builder   15 novembre 2022 09:11

event_note Nota de premsa

Celebració el pròxim 17 de novembre, a les 19 h

El Palau Robert celebra 25 anys mirant al futur

  1. El Palau Robert celebra aquest dijous 17 de novembre, el seu primer quart de segle explicat amb una representació escènica i musical.
  2. El centre va ser inaugurat el mateix dia, el 1997. Era un centre d’informació i divulgació turística i cultural.


Convocatòria de premsa el 17 de novembre a les 18h, amb la presència de la Hble. Laura Vilagrà, consellera de la Presidència. També assistiran Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Eva Pomares, directora general de Difusió, i Beth Abad, directora del Palau Robert.

Per a una millor atenció als mitjans es recomana confirmar assistència a sandra.iglesias@gencat.cat

El pròxim 17 de novembre, com a celebració d’aquest aniversari, el Palau Robert proposa un espectacle, obert a tot el públic, per explicar els conceptes bàsics que es promouen amb la seva activitat. Aquests conceptes serien: la història, el temps, la integració, la resistència, l’esforç, la creativitat, la solidaritat i la projecció a l’exterior. Aquest acte es repetirà dos cops, a les 19, i a les 20 hores, als Jardins de Palau Robert.

“Tots som part d’un tronc comú que s’expressa en infinitat de branques. Som perquè ens projectem, i ens projectem perquè som” explica Albert Sánchez Piñol, autor, junt amb Franc Aleu, i Jose Vaaliña, de l’espectacle.

Els espectadors, entrant pel segon accés dels Jardins del carrer de Còrsega, seguiran un sinuós circuit “que n’és una part essènica fonamental de l’espectacle” -expliquen els guionistes- a través del qual s’escenificarà artísticament també cadascun dels set conceptes.

En acabar el recorregut intern, s’inicia l’espectacle artístic a la façana amb la participació artística de la cantant Magalí Sare i les actrius Maria Pleguazuelos i Carla Sisteré, a partir de les composicions musicals de Marc Parrot. Tot plegat conduït pel presentador Oscar Dalmau.


Acte dels 25 Anys de Palau Robert

Dia: 17 de novembre

Horari: a les 19 i a les 20 hores

Lloc: entrada als Jardins pel C. de Còrsega


Realitat augmentada a la façana

D’altra banda, a les reixes exteriors de l’entrada dels Jardins s’exposaran uns plafons dissenyats per Mario Eskenazi que tenen per objecte informar de què és i que fa el Palau Robert; al mateix temps, s’hi expliquen les bases conceptuals de l’espectacle. I a la façana del Passeig de Gràcia es projectarà una app de realitat augmentada. Quan s’enfoca amb la càmera del mòbil al rètol es gaudeix d’una animació 3D, que no obstant també funciona en imatges impreses.

Aquesta acció donarà continuïtat a la celebració, perquè en el decurs dels mesos posteriors encara qualsevol vianant pugui gaudir-ho sense necessitat d’accedir a les instal·lacions.


Història del Palau Robert

El centre es va inaugurar el novembre del 1997, desprès de que la Generalitat l’adquirís l’any 1981, aprofitant la seva situació privilegiada a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Diagonal. Amb la incorporació de l’Oficina de Turisme de la Generalitat a l’edifici, i la resta de dependències dedicades a exposicions, el nombre de visitants del centre només ha fet que incrementar amb el pas dels anys.

En aquests vint-i-cinc anys també s’han reformat la resta d’elements del centre, com ara el Jardí, el mur del carrer de Còrsega, i les Cotxeres. Un llarg procés que ha significat una evolució continuada del Palau Robert fins a l’èxit que podem trobar actualment.

Segons la nova direcció general “el Palau Robert vol consolidar-se com un centre de referència per a la cultura del país en el seu sentit més ampli. Projectar Catalunya al món i el món a Catalunya. I mantenir, més que mai, les portes obertes a tota classe d’esdeveniments i manifestacions”. És per això, que el Palau Robert és una entitat de difusió dels reptes i assoliment de la societat catalana.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia