Direcció General de Comunicació

equipaments esportius

El Govern obre una convocatòria extraordinària d'ajuts de 10,2 milions d'euros per a gestors d'equipaments esportius

query_builder   15 novembre 2022 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern obre una convocatòria extraordinària d'ajuts de 10,2 milions d'euros per a gestors d'equipaments esportius

  1. Amb aquests recursos, el Govern pretén ajudar tot el teixit esportiu en un context econòmic difícil
  2. Es destinaran 5,4 milions d’euros a gestors d’entitats sense ànims de lucre; 4,5 milions a empreses privades, conjuntament amb el Departament d’Empresa i Treball; 200.000 euros a fundacions i 100.000 euros a universitats


El Govern obrirà una nova convocatòria extraordinària de 10,2 milions d’euros per donar suport als gestors d’equipaments esportius de tot el país. Aquests ajuts extraordinaris busquen acompanyar les entitats sense ànims de lucre, les empreses privades, les fundacions i a les universitats públiques davant el complex context econòmic que gestionen. S’estima que la partida pot arribar a beneficiar a un miler d’entitats.

Aquesta convocatòria, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), és un ajut més per als gestors que diàriament treballen per fomentar la pràctica esportiva en un context amb noves dificultats.

Dels 10,2 milions d’euros, 5,4 es distribuiran a entitats sense ànim de lucre; 4,5 milions d’euros a empreses privades, partida conjunta amb el Departament d’Empresa i Treball; 200.000 a fundacions i 100.000 a universitats públiques. Aquest és un exemple de com el Govern treballa de manera transversal en diferents àmbits, amb actuacions que impliquen diversos departaments.

L'import de l'ajut serà automàtic i s'establirà en funció del nombre de metres quadrats de la superfície dels diferents tipus d'espais esportius que conformen cada instal·lació esportiva, recollits al Cens d'Equipaments Esportius de Catalunya (CEEC). Els ajuts només estan destinats als espais interiors d’aquestes instal·lacions.

Ajuts extraordinaris durant el 2021

La SGEAF, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), va donar suport econòmic a les entitats esportives durant el 2021 a través d’altres convocatòries i partides en resposta a la crisi originada per la COVID-19.

Així, cal recordar que es van fer efectius 15 milions d’euros a les entitats gestores d’instal·lacions esportives afectades pel tancament de les instal·lacions durant la pandèmia. A més, es van destinar 8,6 milions d’euros a entitats organitzadores de competicions esportives federades i escolars quan es van suspendre arran de la situació sanitària.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia