Direcció General de Comunicació

fruita

El Govern destina 320.000 euros a la transformació de fruita d'estiu en suc

query_builder   15 novembre 2022 12:58

event_note Nota de premsa

El Govern destina 320.000 euros a la transformació de fruita d'estiu en suc

  1. S’atorgarà un ajut a la Fundació Privada Banc dels Aliments de Barcelona, els beneficiaris de la qual són, principalment, persones en situació d’extrema pobresa o en risc d’exclusió social


Per catorzè any consecutiu, el Govern ha aprovat concedir un ajut de 320.000 euros al finançament del projecte endegat per la Fundació Privada Banc dels Aliments de Barcelona, que té com a objectiu la transformació en sucs naturals de fruita fresca retirada del mercat per les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya.

La finalitat del projecte és convertir els productes retirats del mercat que són més peribles i, per tant, que requereixen un consum ràpid, en un producte de qualitat amb un període de consum molt més llarg, que permeti distribuir-lo d’una forma més espaiada en el temps i més adequada a les necessitats de les entitats receptores.

Aquest darrer trimestre del 2022 s’ha previst obtenir 350.000 litres de suc de clementines retirades del mercat. Per l’anualitat 2023, la previsió es transformar fruita d’estiu retirada del mercat per obtenir uns 255.000 litres de suc. El producte es distribuirà als beneficiaris a través dels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

Els beneficiaris són, principalment, persones en situació d’extrema pobresa o en risc d’exclusió social ateses per entitats autoritzades pel Departament com a receptores de fruites i hortalisses procedents de retirada i associades als quatre bancs dels aliments de Catalunya.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia