Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   15 novembre 2022 12:56

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament d’Empresa i Treball

Oriol Alcoba Malaspina, director general d’Indústria

Nascut a Barcelona (Barcelonès) l’any 1974.

Enginyer industrial, Executive MBA i AMP (Advanced Management Program).

Fins ara, ha estat director general d'Esade Creapolis, el parc empresarial i de coneixement de l'escola de negocis Esade. També ha estat col·laborador acadèmic d’Esade i professor associat de la UPF en àmbits relacionats amb la gestió de la innovació i la tecnologia.

Així mateix, ha estat expert extern de la Comissió Europea, assessorant i avaluant polítiques i projectes relacionats amb l’impacte econòmic i social de la recerca, la tecnologia i la innovació.

Fins al desembre de 2016, va ocupar el càrrec de director de transferència i valorització de tecnologia d’Eurecat, el centre tecnològic de referència a Catalunya. Anteriorment, havia estat gerent de l’àrea de Transferència de Tecnologia de la Generalitat de Catalunya en ACCIÓ i, fins al 2009, va ser director de Desenvolupament de Clústers al 22@Barcelona. Abans, havia estat responsable de contractes de serveis a Fomento de Construcciones y Contratas. Va iniciar la seva carrera professional com a tècnic de projectes d’R+D a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Departament d’Economia i Hisenda

Miquel Puig i Raposo, secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus

Nascut a Tarragona (Tarragonès) l’any 1954.

És doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), ha estat professor titular de Teoria Econòmica a la UB i professor associat de Mercats d’Infraestructures a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Va ser el coordinador del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU (CONEXT CAT-EU), un òrgan col·legiat que la Generalitat va crear l’octubre del 2020 per identificar els projectes tractors necessaris per catalitzar els canvis a l’economia catalana, en el marc dels Next Generation EU. Ha ocupat diversos càrrecs a la Generalitat de Catalunya: director general de Seguretat i Qualitat Industrials, director general d’Indústria i secretari del Departament (1984-1998) i Comissionat per a la Societat de la Informació (1997-1999). Va ser el primer president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i també de l’empresa pública Idiada. Entre els anys 2000 i 2002, va ocupar el càrrec de director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Des del 2002 i fins al 2012 ha estat consultor independent, tret d’un parèntesi de tres anys en què va ser director general d’Abertis Airports (2004-2007). Posteriorment, ha estat director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), des del 2013 fins a l’actualitat.

En el vessant polític, des del 2019 ha estat regidor de l’Ajuntament de Barcelona per Esquerra Republicana de Catalunya, membre de la Comissió d’Economia i Hisenda i conseller de Barcelona de Serveis Municipals, SA. Anteriorment, va ser regidor de l’Ajuntament de Falset (2015-2019), representant de la candidatura independent Independents per Falset.

Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Mireia Boya Busquet, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

Nascuda a Saint-Gaudens (França) l’any 1979.

Doctora en Environmental Design per la Universitat de Mont-real (2009), llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002) i màster en Landscape design (University of Montreal, 2004).

Ha impartit classes d’ecologia aplicada a l’Escola d’arquitectura del paisatge de la Universitat de Mont-real; ha coordinat el màster en gestió i intervenció en el paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona; ha estat professora associada a la Universitat Pompeu Fabra i ha col·laborat amb la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya en diverses publicacions. També ha treballat per al Ministeri de Medi Ambient de Sao Tomé i Príncipe elaborant el Pla d’usos i gestió del Parc Nacional Obô i el seu programa pedagògic d’educació ambiental.

Ha treballat com a consultora ambiental autònoma i, actualment, exercia com a cap de projectes de medi ambient, clima i energia a l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Ha estat diputada per la CUP-CC al Parlament de Catalunya (gener 2016 – gener 2018) i regidora de l’Ajuntament de Les (maig 2015- gener 2016).

Departament de Territori

Sílvia Grau i Fontanals, directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

Nascuda a Terrassa (Vallès Occidental) l’any 1962.

Llicenciada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya, compta amb el Postgrau en Gestió Professional Immobiliària de la Universitat Ramon Llull.

Professionalment, ha dedicat gran part de la seva carrera laboral a la gestió de l’habitatge públic i social des de diferents llocs de comandament. Des del 2012, impulsa i defensa la mediació en l’àmbit de l’habitatge com a fórmula d’evitar l’exclusió residencial. L’any 2016, va ser nomenada directora operativa d’Actuacions d’Urgència en Matèria d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge. Forma part de la Comissió Interdepartamental ADR del Centre de Mediació de Catalunya.

Així mateix, en l’àmbit acadèmic és docent en el Postgrau en Règim Jurídic de l’Atenció a la Persona en Matèria Social, de la Universitat Rovira i Virgili, i també ha estat docent en el Postgrau en Polítiques d’Habitatge de la mateixa universitat, entre d’altres. Forma part del comitè científic del IV Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat.

Maria Sisternas Tusell, directora de l’Institut Català del Sòl

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1981.

És arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC) i Màster en Disseny Urbà i Ciències Socials per la London School of Economics, gràcies al programa de beques de la Fundació de Caja Madrid.

Va iniciar l’etapa professional amb el projecte guanyador per a 92 habitatges protegits a Loma del Colmenar, Ceuta, del Concurs “Hacemos Ciudad – Proyecto Viva” convocat per SEPES l’any 2006, amb Marta Oristrell. Més tard, va contribuir a redactar projectes estratègics a ciutats mediterrànies com a responsable de projectes de la xarxa de ciutats mediterrànies Medcités. Entre el 2012 i el 2015, va exercir com a directora de projectes d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, impulsant projectes de transformació de barris i espai públic amb els departaments de Projectes Urbans, Participació ciutadana i Prospectiva Urbana.

Fins al 2022, ha estat responsable de Mediaurban, l’Agència de Continguts Urbans del Grup Mediapro. Ha impulsat dues promocions d’habitatges socials en dret de superfície, ha participat en la redacció de diversos treballs urbanístics i ha produït diversos continguts divulgatius sobre temàtiques urbanes. Ha guanyat diverses convocatòries del concurs Europan a Santander, Lisboa i Madrid, amb un projecte per transformar els entorns de l’actual Hospital Infanta Leonor en un Campus de Salut integrat al “Bosque Metropolitano”.

Ha col·laborat amb persones i entitats d’experteses diverses de l’àmbit de l’arquitectura, el dret, l’economia, la sostenibilitat, les ciències socials i la construcció, procurant aportar sempre una mirada constructiva i operativa, i en particular, s’ha interessat per la problemàtica de l’assequibilitat de l’habitatge. Ha treballat per a ciutats petites i grans, caminant-hi i intentant comprendre’n l’evolució històrica.

Ha contribuït a la redacció de l’estratègia Catalunya 2022, a la secció d’opinió del diari Ara i ha publicat articles a “El món d’ahir”, les notes internacionals del CIDOB, el think tank finès “Sitra” i altres publicacions especialitzades. Ha estat docent al grau d’Arquitectura de la UdG i procura fer entenedora la disciplina urbanística als debats on participa.

Departament de Salut

Clara Pareja Rossell, directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1968.

Llicenciada en Medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1993), és especialista en Medicina familiar i Comunitària. Ha cursat un màster en Metodologia de la Investigació: Disseny i estadística en Ciències de la Salut (UAB, 1999-2003); un postgrau de Gestió de la Qualitat a l’Atenció Primària (ICS, Generalitat de Catalunya i IDIAP Jordi Gol, 2006-07); un màster en Gestió d’Equips i Serveis Sanitaris a l’Atenció Primària (UB, 2011-12), i un màster en Gestió i Metodologia de la Qualitat Assistencial (Institut de la Qualitat Assistencial i Seguretat Clínica Avedis Donabedian-UAB, 2016-17).

Des del 2019 i fins a l’actualitat, ha estat subdirectora general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut. Anteriorment, va ser adjunta a la Direcció Assistencial d’Atenció Primària de l’ICS (2017-2019); responsable de l’Àrea de Qualitat i Seguretat dels Pacients corporativa de l’ICS (2014-2017 i 2018-2019); directora de l’EAP La Mina (2006-2017) i metge de família a l’EAP La Mina (1998-2014).

Departament de Drets Socials

Marta Segura i Bonet, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat

Nascuda a Manacor (Mallorca) l’any 1966.

És doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va cursar el Màster en Anàlisi Econòmica.

Des de 2011, és sòcia-consultora de l’empresa Learning by Doing SL, especialitzada en el sector públic, la innovació, el coaching for savings i la direcció estratègica. Entre 2005 i 2010, va ocupar la secretaria general del Departament de Salut i, entre 2004 i 2005, en va ser la directora de Serveis.

Ha desenvolupat bona part de la seva tasca professional en l’àmbit de la docència. Des de 2019, és cap d’estudis del GNMI d’ESCI-UPF de la Universitat Pompeu Fabra i, des de 2011, responsable d’Innovació i Emprenedoria ESCI-UPF. Ha estat també professora de la Universitat Pompeu Fabra i ajudant de l’Escola Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En el camp de la recerca, ha participat en projectes d’anàlisi econòmica, d’ocupació i atur, o de la discapacitat, entre d’altres.

Departament de Justícia, Drets i Memòria

Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic

Nascut a Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà) l’any 1964.

Doctor en Història comparada, Política i Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la tesi doctoral Una herència incòmoda. Mecanismes de construcció i de transmissió d’una història crítica de la memòria social del franquisme.

És professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al Departament d’Història Moderna i contemporània. També va ser professor associat de la Universitat de Girona (UdG), on va impartir assignatures sobre cultura contemporània i museologia. Gestor cultural i comissari d’exposicions, Jordi Font Agulló també ha treballat com a investigador i és també autor i editor de nombrosos llibres i publicacions sobre el Franquisme, l’exili o la memòria. Ha dirigit la seva carrera professional i la seva carrera acadèmica envers la gestió de museus, la difusió del patrimoni de caire cultural i memorial i l’anàlisi de les polítiques públiques de memòria. També ha fixat els seus interessos en el camp de l’art i la cultura actuals i la investigació en l’àmbit de la història social i política contemporànies en relació amb els processos memorialitzadors

Font ja havia estat director del Memorial Democràtic del març de 2019 fins al setembre de 2021, i, prèviament –del gener de 2008 fins al març de 2019-havia estat al capdavant del Museu Memorial de l’Exili (MUME), centre que també està adscrit al Departament de Justícia, Drets i Memòria.

Entre els objectius com a màxim responsable del Memorial Democràtic hi ha el de reforçar la institució com a entitat dedicada al foment i la preservació de la memòria del període comprès entre la Segona República i les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. El nou director també apostarà més recerca, establir més vincles amb les universitats i entitats memorialistes i promocionar el patrimoni relacionat amb la memòria.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia