Administració i Funció Pública

La DG d'Administració Digital ha participat en la cimera d'UserCentriCities

Els serveis digitals proactius centren la cimera d'UserCentriCities

query_builder   15 novembre 2022 16:45

event_note Nota de premsa

Els serveis digitals proactius centren la cimera d'UserCentriCities

  1. La Generalitat avança cap a un govern digital amb serveis centrats en l’usuari, fàcils d’usar, que converteixen el ciutadà en receptor en comptes de requeridor
  2. Com a membre de la xarxa europea UserCentriCities, la Generalitat ha acollit la cimera, que ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i responsable de digitalització de la ciutat de Kíiv
La DG d'Administració Digital ha participat en la cimera d'UserCentriCities{"name":"2022/11/15/15/13/d6c19cf5-d1c8-4f18-9db9-53865e076e40.jpg","author":"DGAD","type":"0","location":"0","weight":124514}

La directora general d’Administració Digital, Núria Espuny Salvadó, ha exposat durant la cimera del projecte europeu UserCentriCities els principis que regeixen el model de govern digital de la Generalitat de Catalunya, que es basa en uns serveis centrats en l’usuari, amb les dades com a palanca de transformació que fa possible la prestació d’aquests serveis fàcils d’usar, proactius i personalitzats.

A la cimera, que s’ha celebrat a Barcelona dins els actes de la Smart City Expo, també hi han participat el tinent d'alcalde i responsable de transformació digital de l'Ajuntament de Kíiv, Petro Olenych, i el director de sistemes de la informació (CIO) de la capital d’Ucraïna, Oleg Polovynko, a més del responsable de dades de l’Ajuntament de Hèlsinki, Tomas Lehtinen, entre altres autoritats.

El projecte UserCentriCities, cofinançat per la Unió Europea, crea una xarxa per compartir i generar recursos entre administracions per prestar serveis digitals centrats en les persones. Com a membre d’aquesta xarxa europea, la Generalitat ha acollit la trobada, que ha tingut lloc al Districte Administratiu. S’hi ha debatut sobre la prestació proactiva de serveis públics, a través de les experiències de Kiív, Hèlsinki i Catalunya.

En aquest sentit, la directora general d’Administració Digital, Núria Espuny Salvadó, ha manifestat que el Govern de Catalunya avança cap un govern digital, en què els serveis digitals es poden personalitzar i són proactius, perquè les dades de què disposa estan endreçades i són de qualitat, reutilitzables, usades èticament i ben governades. Es tracta, ha dit, “d’obtenir serveis centrats en l’usuari, fàcils d'usar, perquè converteixen el ciutadà en un actor receptor de serveis proactivament oferts per la Generalitat sense haver de requerir-los”.

L'objectiu del Govern de Catalunya, ha explicat la directora, és disposar d’un coneixement acurat de les necessitats de la ciutadania, d'uns servidors públics capacitats i compromesos i de sistemes d'avaluació per avançar cap uns serveis digitals proactius i personalitzats. “Hem d'esdevenir una Administració que compti també amb la intel·ligència col·lectiva dels diversos actors implicats i amb el suport de la comunitat UserCentriCities per compartir projectes i experiències”, ha assegurat.

Serveis que salven vides

D’altra banda, durant la cimera, el tinent d'alcalde i responsable de transformació digital de l'Ajuntament de Kíiv, Petro Olenych, ha exposat com la ciutat de Kíiv, gràcies a les seves plataformes digitals avançades, la Diia nacional i el Kyiv Digital municipal, ha pogut mantenir els serveis governamentals en funcionament i oferir informació i ajuda essencials de manera eficaç, salvant vides i donant suport els ciutadans que ho necessiten.

Els participants han constatat que la recent pandèmia i la crisi energètica han demostrat que les tecnologies digitals, més enllà d’agilitar els serveis, haurien d'habilitar les administracions per atendre de manera proactiva les necessitats de la ciutadania, especialment de les persones en situacions més vulnerables, i han debatut sobre quins han de ser els propers passos per ampliar l'adopció dels serveis digitals i augmentar el benestar de la societat.

3  

Imatges

Cimera UserCentriCities

Cimera UserCentriCities 811575

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Kíiv ha participat en la cimera

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Kíiv ha participat en la cimera 140653

La directora d'Administració Digital, Núria Espuny, ha participat en la cimera

La directora d'Administració Digital, Núria Espuny, ha participat en la cimera 124514

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia