President

El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès destaca el paper "protagonista" de Catalunya per tal que "Europa sigui més sobirana energèticament"

query_builder   16 novembre 2022 19:14

event_note Nota de premsa

El president Aragonès destaca el paper "protagonista" de Catalunya per tal que "Europa sigui més sobirana energèticament"

  1. “No hem de parlar de canvi climàtic en termes de futur sinó que és una realitat ben present”
El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
{"name":"2022/11/16/19/44/8a7374b9-12a8-4223-8f46-5f36b83fe5ae.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":74856}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat aquesta tarda que la transició energètica a Catalunya passa per convertir-la en un “actor protagonista” perquè “Europa disposi d’energia neta i sigui més sobirana energèticament”. El cap de l’Executiu ho ha assegurat durant la IV Trobada sobre Innovació: La Transició Energètica a Catalunya i Suïssa, organitzada per l'Ambaixada Suïssa i l'Institut Català de l'Energia, que se celebra avui al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha posat de relleu el paper clau que pot jugar Catalunya en el projecte del banc europeu d’hidrogen, a través de la Vall de l’Hidrogen Verd. El president Aragonès, ha fet referència també al rol català en el nou corredor d’energia verda entre Barcelona i Marsella. “Només queda la decisió política i des del Govern estem fent tot el que està a les nostres mans per participar-hi”, ha afegit assegurant que “volem ser i estem en disposició de ser un del principals productors d’hidrogen verd d’Europa”. “Catalunya té tota la vocació de participar en primera persona i col·laborar en com la comunitat internacional afronta els grans reptes globals”, ha sentenciat.

El president de la Generalitat ha agraït a l’ambaixada Suïssa l’organització d’aquesta trobada ja que “no hem de parlar de canvi climàtic en termes de futur sinó que és una realitat ben present” i ha recordat que “una de les grans prioritats del Govern de Catalunya és la transformació verda del país”. En paraules del president, iniciatives com la IV Trobada sobre Innovació contribueixen a “reforçar el treball compartit amb Suïssa i a enfortir vincles entre Catalunya i Suïssa que segur que seran molt productius”.

L’acte ha comptat també amb la participació de l’ambaixador de Suïssa a Espanya i Andorra, Hanspeter Mock, i el gerent del clúster català de l’energia, Francesc Ribera. A l'acte també hi ha assistit la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. Abans de l'inici de la IV trobada d'Innovació, el president Aragonès i l'ambaixador suís s'han reunit amb la consellera Serret i el cònsol general de Suïssa a Barcelona, Othmar Hardegger.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia