Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos detenen un home i una dona a Barcelona per distribuir amb motocicleta drogues sintètiques a través de serveis de repartiment a domicili

query_builder   17 novembre 2022 11:11

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen un home i una dona a Barcelona per distribuir amb motocicleta drogues sintètiques a través de serveis de repartiment a domicili

. Els detinguts, que ja han ingressat a presó, amagaven la droga entre l’escuma protectora i la cobertura del casc i a la part davantera de la motocicleta, un amagatall usat pels traficants conegut com a ‘caleta’

· Amb l’objectiu que no els arrestessin, les drogues de disseny, de gran toxicitat i afectació a la salut de les persones, s’entregaven sempre als domicilis del comprador i mai a la via pública

· Les drogues intervingudes, més de vuit quilos i 1.300 pastilles, tindrien un valor de 205.403 euros al mercat il·lícit

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el passat 10 de novembre dues persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar el 6 de setembre quan els Mossos van tenir coneixement que la Guàrdia Urbana de Barcelona havia detingut dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Els policies van observar com dues persones, que circulaven en motocicleta, entraven i sortien d’un immoble del carrer Provença en actitud sospitosa. Davant la possibilitat que haguessin comès un il·lícit penal la patrulla van decidir identificar el conductor de la motocicleta i la seva acompanyant. En escorcollar-los els agents els van localitzar diverses drogues: amfetamines i cocaïna. Concretament se’ls va localitzar, entre l’escuma protectora i la cobertura del casc, una bossa de plàstic d’auto tancament amb dosis separades per tipologia i 160 euros en bitllets fraccionats.

Fruit d’aquestes detencions, agents del Grup de Salut Pública de la DIC van iniciar una investigació que va culminar el passat 10 de novembre amb els arrestos, novament, d’aquestes dues mateixes persones, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

De les indagacions policies, els mossos van constatar que els detinguts utilitzaven un acurat i concret modus operandi: ambdós sortien sempre del seu domicili amb el casc de la motocicleta posat i amb la droga amagada a l’interior. En ocasions també la portaven oculta dins un amagatall anomenat ‘caleta’, situat a la part davantera del vehicle i que els narcotraficants l’utilitzen habitualment per ocultar-hi la droga. Fent-ho d’aquesta manera miraven d’evitar que en un eventual escorcoll policial no es pogués localitzar la droga.

Sempre conduïen a gran velocitat i feien moviments i maniobres ràpides per fer moltes vendes i evitar possibles deteccions policials. El contacte amb el client el feien via telefonia mòbil i, poc després, accedien a l’immoble on el comprador realitzava la transacció de la droga, sempre amb un ‘servei d’entrega’ a domicili.

Als habitatges hi estaven pocs minuts i mai realitzaven les vendes a la via pública. D’aquesta manera, i per minimitzar els riscos, en cas de ser enxampats mentre circulaven a la via pública, intentarien al·legar que eren substàncies per consum propi i així evitar que no se’ls detingués com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues sinó per tinença de drogues, o simplement ser denunciats administrativament.

Els detinguts feien servir domicilis anomenats ‘guarderies’ on amagaven i protegien les provisions de drogues per disposar-ne, i que normalment no eren els seus domicilis habituals. D’aquesta manera disposaven de gran quantitat de substància a la seva zona de venda, Barcelona ciutat, però podent transportar poca quantitat en cada viatge que realitzaven, els quals eren nombrosos cada dia.

Després de les detencions, es van dur a terme diverses entrades i perquisicions als domicilis dels mencionats a la ciutat de Barcelona.

Les drogues que se’ls van intervenir són considerades drogues dures, de disseny, químiques o sintètiques, com cocaïna, amfetamines, metamfetamina, ketamina, èxtasis, mefedronai GHB. En total es van intervenir més de vuit quilos d’aquestes substàncies, més de 1.300 pastilles i pots de droga. En tant sols un dels turismes propietat dels detinguts s’hi van localitzar quatre quilos d’èxtasi.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga comissada als escorcolls policials estaria valorada en 205.403 euros.

L’addicció i el consum a aquest tipus de drogues, de gran toxicitat, generen conseqüències físiques i psíquiques molt greus per a la salut i la vida de les persones que les arriben a prendre de forma voluntària o també si s’utilitzen com a ‘mitjà’ per cometre altres delictes.

Els detinguts, van passar el dia 12 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de novembre de 2022

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 754589

Imatge 2

Imatge 2 708886

Imatge 3

Imatge 3 597618

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia