Servei Català de Trànsit

ITS

El Servei Català de Trànsit participa a les XII Jornades ITS Catalunya

query_builder   17 novembre 2022 16:56

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit participa a les XII Jornades ITS Catalunya

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat l'acte i la cloenda ha anat a càrrec del director de l'SCT, Ramon Lamiel


ITS{"name":"2022/11/17/16/54/d21101e6-1298-45c1-9db3-97daf60574cc.jpg","author":"SCT","type":"0","location":"0","weight":195249}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat les XII Jornades sobre Sistemes de Transport Intel·ligent (ITS) a Catalunya, organitzades per ITS Catalunya amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit (SCT) i que s’han celebrat avui al departament d’Interior. En el marc de les Jornades Elena ha destacat que "la integració de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació estan contribuint a un constant canvi i innovació de les diferents modalitats de transports i ha d'ajudar a millorar la seguretat viària i a què hi hagi menys víctimes". El conseller també ha volgut remarcar que “darrere de cada víctima, hi ha una vida i una família malmesa. Per això a banda d’integrar aquestes tecnologies a la xarxa, cal seguir fent pedagogia i sensibilització”.

En la cloenda de de les XII Jornades ITS Catalunya, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha afirmat que per “aconseguir reduir la sinistralitat viària cal pensar una nova mobilitat amb menys vehicles i aquesta mobilitat cal que tingui una diversitat coordinada”. Lamiel també ha fet referència que “per complir els objectius europeus de zero víctimes mortals al 2050 ens cal tenir un xarxa viària ben connectada i de gestió intel·ligent. Com a gestors del trànsit i de la seguretat viària hem de poder predir també el risc d’accidentalitat per informar-ne a la ciutadania”. El titular de Trànsit ha afegit que “un dels vectors que és imprescindible actuar-hi per disminuir la sinistralitat és el control de la velocitat”.

A més, el Servei Català de Trànsit ha participat en les Jornades amb diverses ponències sobre gestió de dades, intel·ligència artificial i xarxa viària intel·ligent. En aquest sentit, Anna Pintó, subdirectora de Seguretat Viària, ha explicat sobre la gestió de dades de sinistralitat que s’ha incorporat la perspectiva de gènere en l’estudi de la mobilitat i la seguretat viària i “hem vist que com més greu és l'accident menys proporció de dones hi ha" i ha afegit: “la mobilitat no és neutre, hi ha comportaments diferenciats entre homes i dones, i les dades tant d’accidentalitat com d’infraccions denoten que hi ha un biaix de gènere en la conducció”

D’altra banda, Lourdes Puigbarraca, subdirectora de Gestió del Trànsit, i José Carlos García, cap del Servei de Planificació i Execució d'Infraestructures de Trànsit, han presentat el projecte per reduir els accidents de trànsit provocats per la intrusió de fauna. El sistema contemplarà una solució tecnològica que permeti implementar un triple objectiu: detectar els animals, emetre senyals i elements lluminosos que avisin als conductors i recollir les dades per intervencions posteriors.

Per últim, Josep Marsellès, responsable de l’àrea TIC de l’SCT, ha exposat el nou sistema de detecció de conductors sense cinturó o utilitzant el mòbil per mitjà de tècniques d’intel·ligència artificial: "Des d’aquest setembre, hem analitzat 60.000 imatges, hem filtrat com a possibles candidates d’infracció entre 200 i 300 diàries i hem enviat finalment, amb certesa absoluta de la infracció, 110 sancions", ha detallat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia