Palau Robert

mapping a la façana del jardí del Palau Robert

Celebració dels 25 anys

Laura Vilagrà: "El Palau Robert és un referent dels principals valors del nostre país"

query_builder   18 novembre 2022 13:14

event_note Nota de premsa

Celebració dels 25 anys

Laura Vilagrà: "El Palau Robert és un referent dels principals valors del nostre país"

  1. El Palau Robert va celebrar ahir els primers 25 anys d’història amb la mirada posada en el futur
  2. L’aniversari del Palau Robert va ser presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada pel secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, i per la directora general de Difusió, Eva Pomares

Ja fa 25 anys que el Palau Robert és actiu. El centre, que va obrir les portes el 17 de novembre del 1997, va celebrar ahir el seu aniversari amb un espectacle de llum, tecnologia i color que va rebre més de vuit-centes persones.

L'espectacle es dividia en tres parts, començant per un preludi a l’exterior on es presentaven els principals conceptes del Palau Robert. La següent part era un sinuós recorregut pels Jardins amb instal·lacions LED, projeccions i actors, que representaven els set conceptes principals de l’activitat del Palau Robert: la història, la integració, la resistència, l’esforç, la creativitat, la solidaritat i la projecció exterior.

La tercera part, conduïda pel periodista Òscar Dalmau, consistia en dues projeccions de tipus diferent: declaracions i un mapping. Aquesta primera projecció audiovisual tenia com a objectiu reunir tres veus relacionades amb el Palau Robert: la periodista i comissària Natza Farré, el visitant Daniel Evo i la consellera Vilagrà. Tres veus que van explicar una experiència vital que reflectia alguns aspectes de tots aquests anys.

Vilagrà, que va ser una de les protagonistes de la nit mitjançant una gravació dedicada a la ciutadania, va afirmar que “el Palau Robert és des de fa temps un referent dels principals valors del nostre país i una mostra d’uns dels principals actius del nostre país relatius a les persones emprenedores i a la creativitat”.

Natza Farré va recordar els Jardins del Palau Robert des de la seva infantesa. Va apuntar la defensa dels projectes en defensa del feminisme “i la seva importància en obrir-lo per a la gent jove” amb l’exposició que ella mateixa va comissariar el 2020. Daniel Evo, el visitant, va emfatitzar que el que més el sorprenia del Palau Robert és que "en totes les exposicions i actes sempre es pot descobrir i aprendre coses noves”.

La part final, un mapping de vuit minuts, va ser la cúspide de l’acte. La projecció es pot veure al YouTube del Palau Robert. Amb Magalí Sare com a veu i actriu principal, i amb l’estudi Delrevés participant amb dansa vertical. Tot aquest espectacle està conceptualitzat per Albert Sánchez Piñol, amb direcció artística de Franc Aleu i música original de Marc Parrot.

Aquesta activitat va reunir personatges importants per a la història del Palau Robert coneixedors de l’evolució del centre fins avui. Molts dels comissaris més actuals hi van poder assistir, com ara Josep Casamartina (Santa Eulalia), Albert Garcia, Marc Angrill i Joan Galí (Videojoc a Catalunya), Carles Ortet (Crims), Natza Farré (Feminisme)... També van assistir personalitats polítiques relacionades amb el centre, com Carme Cañadell, la primera directora del centre.

Els actes van aplegar aproximadament uns vuit-cents ciutadans. També es van poder veure persones al voltant de les portes del Jardí, on la visibilitat de la façana era lateral.

Podeu veure les imatges de l'acte utilitzant aquest enllaç.

Instal·lacions dedicades al 25è aniversari

Com a novetat, al centre es podran trobar uns cartells amb QR on es podrà activar als smartphones una aplicació de realitat virtual a la façana de Passeig de Gràcia. Aquesta aplicació funciona quan el visitant fa servir la seva càmera i mira directament al Palau Robert des de la façana principal.

Aquests mesos podrem tenir la sort de gaudir de diferents instal·lacions, com ara de l’Aparador, dissenyat per Mario Eskenazi, enfocat a l’activitat que el centre ha ofert els últims 25 anys.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia