Interior

foto

El conseller Elena fa una crida a la prudència davant l'alta sinistralitat del mes de novembre

query_builder   18 novembre 2022 14:08

event_note Nota de premsa

El conseller Elena fa una crida a la prudència davant l'alta sinistralitat del mes de novembre

  1. Tot i que en el conjunt de l’any s’està registrant una reducció de les víctimes mortals, aquest novembre, amb 12 persones mortes, hi ha un repunt de la sinistralitat
  2. Elena anuncia 100 controls aquest cap de setmana a tot el territori orientats a vehicles i ciclistes


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, ha fet una crida a la prudència davant l’alta sinistralitat del mes de novembre. Aquest mes de novembre, fins al dia d'avui, 12 persones han mort per accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Des d’inicis d’any, hi ha hagut un total 143 víctimes mortals en 130 sinistres viaris, la qual cosa suposa una reducció del 12,3% respecte al 2019.

Elena ha ressaltat que “cada víctima és una tragèdia”, i ha fet una crida a “mesurar el comportament de cadascú i actuar amb responsabilitat al volant perquè ens juguem la nostra i la vida dels altres”.

El titular d’Interior, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel Villaró, ha anunciat també que aquest cap de setmana es duran a terme més de 100 controls arreu del territori “destinats a vigilar el comportament en la conducció” dels vehicles en vies amb afluència de ciclistes.

“També hi haurà un increment de les capses de velocitat al conjunt de les carreteres catalanes i específicament a l’AP7, on els helicòpters tindran també un paper important”, ha recordat. En concret, hi ha programats diferents vols de l’helicòpter per fer tasques tant d’informació viària com d’inspecció viària.

Sinistralitat mes de novembre

El repunt del mes de novembre es produeix després de dos mesos, el setembre i l’octubre, en què hi va haver reduccions significatives pel que fa a la sinistralitat. Aquest mes hi ha hagut 11 accidents mortals amb 12 persones mortes, mentre que l’any 2019, fins al dia 18, hi havia hagut 6 víctimes mortals en 6 sinistres viaris. Aquest repunt s’ha concentrat sobretot a les demarcacions de Girona (ha passat de cap mort al novembre a 3) i Tarragona (hi ha hagut 3 morts enguany i el 2019 només n’hi va haver 1).

De les 12 víctimes mortals del novembre, gairebé la meitat eren de col·lectius vulnerables, en concret, tres eren motoristes, una era ciclista i una altra, vianant.


2019

2022*

Gener

8

12

Febrer

10

13

Març

19

7

Abril

17

23

Maig

15

16

Juny

13

10

Juliol

19

17

Agost

21

17

Setembre

14

10

Octubre

21

8

Novembre (fins dia 18)

6

12

Total víctimes mortals

163

143

*Dades provisionals

Mesures previstes

En el marc d’aquest increment de la sinistralitat, aquest cap de setmana hi haurà per part de Mossos d’Esquadra un control a tot el territori de vehicles i ciclistes i també hi haurà controls específics i intensius de velocitat a l’AP-7. Des de l’SCT s’instal·laran a diversos punts de la xarxa viària catalana caixes de radar en línia (ARL) per evitar l’accidentalitat.

La setmana vinent, del 21 al 27 de novembre, des de l’SCT es coordinarà amb Mossos d’Esquadra i les policies locals de diversos municipis una campanya preventiva de control amb l’objectiu de reduir la sinistralitat de camions i furgonetes i millorar la seva seguretat.

Alhora, en relació amb el col·lectiu motorista, dimecres que ve hi ha prevista una activitat d’educació per a la mobilitat segura (EMS) en una botiga especialitzada per tal de sensibilitzar aquest col·lectiu vulnerable.

1  

Imatges

foto

foto 156490

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia