Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Conveni de grups Leader i l'Organisme autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà amb CaixaBank per a fomentar l'emprenedoria rural

query_builder   18 novembre 2022 14:48

event_note Nota de premsa

Conveni de grups Leader i l'Organisme autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà amb CaixaBank per a fomentar l'emprenedoria rural

L’objectiu del conveni és crear ocupació, fomentar l’emprenedoria, i fixar població en l’entorn rural

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Catalunya Central, Josep Arderiu, ha participat aquest divendres, 18 de novembre, a Manresa, en la signatura dels convenis entre els presidents dels grups Leader Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i Associació Leader de Ponent, l’Organisme autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, i el director territorial a Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, per a fomentar l’emprenedoria rural, en el marc del projecte ‘Terra d’Oportunitats’ d’Acció Social de CaixaBank.

Les esmentades entitats rebran una aportació de 10.000 euros per part de CaixaBank, que es destinarà a finançar les activitats relacionades amb l’organització i difusió d’un programa de suport a l’emprenedoria rural per part de cada entitat, amb l’objectiu de generar ocupació, fomentar l’emprenedoria, i fixar població en l’entorn rural.

Cada entitat posarà en marxa el projecte d’incubadora rural amb dues línies d’actuació. D’una banda, aquestes entitats realitzaran una convocatòria a emprenedors rurals per a la concessió de quatre ajudes directes de 1.000 euros, on seleccionaran 4 projectes innovadors i amb capacitat de generació d’ocupació en poblacions de menys de 10.000 habitants.

Aquests projectes seran seleccionats per la Junta directiva de cada entitat. A més, CaixaBank oferirà als 4 projectes seleccionats la possibilitat d’incorporar-se a la incubadora rural online que ha posat en marxa de la mà de Rural Talent, per a connectar-los amb altres emprenedors rurals, i oferir-los una formació transversal online de fins a 35 hores.

I d’altra banda, aquestes entitats de desenvolupament rural duran a terme un programa de formació, assessorament, i acompanyament a emprenedors, amb un impacte de 25 hores formatives a 25 emprenedors rurals, en què CaixaBank col·laborarà a través del voluntariat i suport a l’educació financera d’aquests emprenedors.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 87656

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia