1. El conseller de Drets Socials i el secretari d’Estat de Drets Socials s’han reunit aquest migdia a la seu del Departament
  2. Han abordat conjuntament les mancances de la Llei de dependència, l’acollida de joves migrats sols i l’atenció als extutelats

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, s’ha reunit aquest divendres al migdia a la seu del Departament de Drets Socials amb el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez Peralta, per abordar diversos dels reptes i compromisos de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol en aquest àmbit.

La reunió, que el conseller ha considerat “positiva i profitosa” , i a la que també hi ha participat el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March, ha servit per analitzar la Llei de dependència. A la trobada s’ha constatat novament que “malgrat les millores en el finançament per part de l’Estat, l’infrafinançament que pateix evidencia que cal un nou sistema estable, sòlid i sostenible”.

Així mateix, per part dels representants del Govern català, s’ha traslladat “la necessitat de disposar de més recursos del Govern espanyol per gestionar l’acollida de joves migrats sols i l’atenció dels joves extutelats, una atenció, en el cas d’aquests últims, que només es dispensa a Catalunya”, ha apuntat Campuzano.

Durant la trobada, també s’han intercanviat punts de vista sobre el seguiment del Fons Next Generation i tant el conseller com el secretari general han traslladat la voluntat de reduir les llistes d’espera en l’àmbit de la dependència —un objectiu que va estretament lligat a la necessària millora del finançament— així com la intenció de millorar les condicions salarials del tercer sector.