Protecció Civil

alerta ventcat

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla VENTCAT per la previsió de fort vent sobretot dimarts

query_builder   21 novembre 2022 12:14

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla VENTCAT per la previsió de fort vent sobretot dimarts

  1. Avui dilluns a partir del vespre ja es notaran els cops de vent fort, però serà demà quan s’intensificarà el fenomen
  2. El vent ha d’afectar sobretot dimarts el litoral i prelitoral central i sud
  3. Cal extremar sobretot les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel vent


Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui i sobretot demà dimarts a bona part del territori.

Segons preveu l’SMC, a partir d’aquesta tarda i vespre, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h sobretot a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre, sud de Lleida i comarques del Pirineu i Prepirineu. El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu és possible que se superi a cotes mitjanes i altes.

De cara a demà, el fenomen s’ha d’intensificar i l’afectació s’estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

1  

Imatges

mapes de perill per vent dimarts

mapes de perill per vent dimarts 61007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia