Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Aprovats més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d¿arrossegament

El Departament d'Acció Climàtica aprova més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d'arrossegament

query_builder   21 novembre 2022 15:11

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica aprova més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d'arrossegament

Aquests ajuts estan destinats a compensar els impactes socioeconòmics de la reducció de dies de pescaAprovats més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d’arrossegament
Aprovats més de 3 M€ en ajuts a les vedes pesqueres de les embarcacions d’arrossegament
{"name":"2022/11/21/15/07/ab0ff06d-fbfc-4e68-8796-14d48fec38e3.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":2294128}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha aprovat destinar més de 3 milions d’euros en ajudes per pal·liar les pèrdues del sector pesquer d’arrossegament per la reducció de dies de pesca. Les paralitzacions temporals objecte d’aquesta convocatòria són actuacions desenvolupades en el marc de l’operació de reducció de l’esforç pesquer que estableix al Pla de gestió del Mediterrani i donen resposta a la prioritat de fomentar una pesca sostenible des del punt de vista mediambiental, eficient en l’ús dels recursos, innovadora, competitiva i basada en el coneixement.

Aquests ajuts estan cofinançats al 50% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

Catalunya és la primera comunitat autònoma del Mediterrani que aplica les noves ajudes del Ministeri a la flota.

Per a aquesta convocatòria s’han rebut 200 sol·licituds, 182 de les quals han estat aprovades per un import total de 3.072.506 euros. Aquests ajuts han de servir per ajudar a fer front a la reducció d’ingressos patida per les empreses pesqueres afectades per la reducció de dies de pesca i per reduir els efectes de la guerra d’Ucraïna sobre el sector pesquer.

A més, també s’han aprovat ajudes a 38 armadors autònoms enrolats en les embarcacions de pesca d’encerclament per un import total de 77.500 euros.

Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les estratègies de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país.

La concessió d’aquest ajut coincideix amb el Dia Mundial de la Pesca, que se celebra el dia 21 de novembre.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia