Cultura

Foto

35 editorials catalanes es donen cita a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, a Mèxic

query_builder   22 novembre 2022 11:46

event_note Nota de premsa

35 editorials catalanes es donen cita a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, a Mèxic

  1. El Departament de Cultura coordinarà un espai col·lectiu per oferir una imatge conjunta del sector editorial català
Foto{"name":"2022/11/22/11/10/52a35756-b2a2-47f9-97b4-91bc4ab8c207.png","author":"Foto","type":"0","location":"0","weight":222394}


Catalunya torna a comptar, del 26 de novembre al 4 de desembre, amb un estand institucional en la 36ena Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), organitzat pel Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts.

La FIL és la trobada anual més important del sector editorial a Llatinoamèrica i la més gran del món editorial en espanyol. És la principal porta d'entrada al mercat llatinoamericà i uns dels focus més importants per a la difusió dels autors catalans i de les novetats editorials dels segells amb vocació internacional.

Un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes. 

L'espai col·lectiu, organitzat sota la marca de promoció internacional Catalan Arts, té com a objectiu principal impulsar l'activitat professional de les empreses i els diferents agents del món del llibre de Catalunya on els professionals podran desenvolupar les seves activitats durant la fira, exposar la varietat i vitalitat de la producció editorial catalana oferint alhora una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans.

La presència de grups editorials de Catalunya a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara és una constant i molt nombrosa des de la primera edició, i recull els fruits del treball desenvolupat durant molts anys per escriptors, agents literaris i editors en territori mexicà. Cal recordar que Mèxic és un dels països amb més presència de professionals del sector editorial provinents de Catalunya –moltes editorials catalanes tenen seu al país-, així com un centre important de distribució de les col·leccions i llibres editats per segells catalans a la resta del continent.

Enguany participaran a la fira 35 editorials catalanes:   A Buen Paso, Acali, Altair, Blue Editorial, Centro de Pastoral Litúrgica, Cinco Tintas, Club Editor, Coco Books, Edigol Ediciones, Editorial Casals, Editorial Éccomi, Editorial GG, Editorial Flamboyant, Editorial Juventud, Editorial Marli Brosgen, Editorial Sentir, Ekaré Europe, Galabooks Ediciones, Geointeractiva, Grupo Edebé, Hoaki Books, Libros de Cabecera, Libros del Zorro RojoManolito Books, Marcombo, Ned Ediciones, Open Books, Pé-editorial, Profit Editorial / Amat Editorial, Redbook Ediciones, Roisib Ediciones, Takatuka, Vegueta Ediciones, Vicens VivesZahorí Books.

Per a més informació podeu consultar el tríptic realitzat en motiu de la Fira.

A més està prevista la visita del Delegat del Govern a Mèxic i l’Amèrica Central, Lleïr Daban, el qual presidirà un còctel organitzat per la pròpia Delegació per al sector professional de la indústria editorial catalana al stand (II2 de la zona internacional de la fira) el dilluns 28 de novembre.. També estaran presents Patrici Tixis, President i Román de Vicente, Vicepresident, del Gremi d’Editors de Catalunya i com a representant de l’ICEC, Joaquim Bejarano, director de l’Àrea del Llibre.

Internacionalització de les empreses editorials catalanes 

La participació de l’ICEC a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política del Departament de Cultura de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional. Des de l'ICEC, a més, oferim materials i recursos tant als professionals amb seu a Catalunya que volen desenvolupar els seus projectes internacionalment com als professionals d'altres països que busquen establir contacte amb les empreses catalanes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia