Direcció General de Comunicació

funcionaris

El Govern aprova l'increment de la plantilla pressupostària de 88 entitats del sector públic en aplicació de la reforma laboral i per reduir la temporalitat

query_builder   22 novembre 2022 12:58

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'increment de la plantilla pressupostària de 88 entitats del sector públic en aplicació de la reforma laboral i per reduir la temporalitat

  1. S’amplia la plantilla pressupostària en 5.340 places fins ara de caràcter conjuntural que s’han de considerar part de l’activitat ordinària i habitual d’aquestes entitats



El Govern ha aprovat l’ampliació de la plantilla pressupostària en 5.340 places equivalents a jornada completa de 88 entitats del sector públic institucional fins ara destinades a personal conjuntural de caràcter temporal. Aquest redimensionament de la plantilla és conseqüència del nou marc normatiu de reforma laboral i contribueix a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

En aquest sentit, el Reial decret llei 32/2021, del 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l’estabilitat en l’ocupació i la transformació del mercat de treball, incrementa les limitacions a la contractació laboral de durada temporal amb l’objectiu de fomentar la contractació indefinida com a modalitat contractual ordinària i reduir la taxa temporalitat en el mercat de treball.

Amb aquest nou marc normatiu, les entitats del sector públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, en les quals el personal es regeix, amb caràcter general, pel règim laboral, s’han vist afectades especialment amb la supressió del contracte per obra o servei determinat i les restriccions dels contractes eventuals per circumstàncies de la producció.

Les places que s’incorporen a l’estructura són aquelles que, si bé es van crear amb caràcter temporal, tenen assignades funcions i tasques que, amb el temps i d’acord amb el nou marc normatiu, s’han de qualificar com part de l’activitat ordinària i habitual d’aquestes entitats.

D’aquesta manera, les places es podran incloure en les properes ofertes d’ocupació pública ordinàries i contribuir la reducció de la temporalitat de l’ocupació pública en aquest àmbit.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia