Drets Socials

taller figueres

Els casals cívics i comunitaris prevenen les violències masclistes amb tallers per a totes les edats

query_builder   23 novembre 2022 18:26

event_note Nota de premsa

Els casals cívics i comunitaris prevenen les violències masclistes amb tallers per a totes les edats

També s’ha impulsat l’activitat "Allibera't del pes del patriarcat: buida la motxilla", amb motiu del 25N


Imatge d'un taller a Figueres{"name":"2022/11/23/18/25/da209792-6a8c-4366-808b-82d686874ae2.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":297842}

El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, impulsa tallers de sensibilització i prevenció de les violències masclistes als casals cívics i comunitaris. S’aborden temàtiques diverses, com tallers per a joves sobre masculinitats no sexistes, tallers d'autodefensa feminista, tallers dirigits a dones sobre relacions igualitàries i sexualitat, tallers sobre cures, corresponsabilitat i violències quotidianes, conta contes coeducatius... Un total de 42 equipaments d’arreu de Catalunya participen als tallers, que s’han iniciat aquest mes d’octubre i s’allargaran fins al desembre.

A més, amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha fet una proposta d'activitat per als diferents casals cívics i comunitaris per elaborar un mural amb el lema "Allibera't del pes del patriarcat: buida la motxilla", on les persones han pogut compartir allò del que es volen desfer en relació al masclisme.

Aquí no hi caben les violències masclistes

Participen en els tallers de prevenció els casals que estan adherits al segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”, que promou la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària entre 42 equipaments cívics. Té l’objectiu d’identificar aquests equipaments com a espais segurs on les violències masclistes no es permeten i ampliant també el suport a les dones o persones que pateixen violències masclistes per la seva orientació o identitat de gènere. Amb el segell, també es pretén oferir un acompanyament continuat als i les professionals de l’equipament en la construcció d’espais lliures de violències masclistes.

Aquest segell contempla diverses accions, com tallers per a grups de persones grans sobre relacions lliures de violències i sexualitat, o sobre noves masculinitats per a grups de joves, en els quals han participat anteriorment unes 200 persones. Una altra de les accions del segell és revisar la cartelleria de l’equipament perquè sigui inclusiva, elaborar guies, contes i infografies, així com formar les persones responsables dels casals cívics perquè coneguin el circuit d’atenció a les violències masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes, amb l’objectiu de millorar la detecció de les violències masclistes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia