Servei Català de Trànsit

Xerrada

Mossos i motoristes comparteixen experiències per rodar més segurs

query_builder   24 novembre 2022 09:52

event_note Nota de premsa

Mossos i motoristes comparteixen experiències per rodar més segurs

El Servei Català de Trànsit organitza una activitat formativa pionera per a motoristes


Per conscienciar els col·lectius vulnerables, com motoristes i ciclistes, i per tal de concentrar públic potencial, els Mossos d’Esquadra han començat a fer xerrades de mobilitat segura en botigues especialitzades. Concretament, el dels motoristes és un dels col·lectius vulnerables amb qui l’SCT comparteix mesures de seguretat, reflexiona sobre la percepció del risc i els fa còmplices de la responsabilitat que tenim per evitar accidents de trànsit i lesions.

Xerrada motoristes{"name":"2022/11/24/09/49/22070114-713e-4819-8b94-50db665758b4.jpg","author":"SCT","type":"0","location":"0","weight":127512}

Precisament ahir a la tarda es va fer la primera xerrada adreçada als motoristes dins d’aquesta activitat formativa pionera al nostre país i organitzada pels Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, a la botiga de Motos Bordoy, a Barcelona.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, va destacar que el nombre de motoristes morts a la carretera és inferior al del 2019, però que “aquest mes de novembre hi ha hagut un augment general de la sinistralitat que també ha afectat a les motos”. Lamiel va remarcar que “algunes de les mesures que hem posat en marxa s’han mostrat efectives” i també va valorar que “la conducció responsable de molts motoristes ha permès aquesta contenció de la sinistralitat en l’àmbit de la moto, que anava creixent els darrers anys”. Finalment, Lamiel va lloar iniciatives com les sessions pràctiques de la Formació 3.0 o com aquestes mateixes xerrades entre Mossos i motoristes.

En aquesta formació, els agents de Mossos participants de la xerrada van dir que “la idea és reflexionar a través de la paraula” i van obrir el debat de què es considera ser un bon conductor. Va ser una xerrada interactiva entre els agents i els motoristes, en la qual els mossos van plantejar un seguit de qüestions relacionades amb equipament, seguretat i normativa. Entre d’altres aspectes, a la xerrada es va posar en relleu la importància de la percepció de perill en les situacions que es puguin trobar els motoristes i es va recordar que aquests, juntament amb la resta de conductors, comparteixen el trànsit per la xarxa viària i han de conviure-hi d’una manera respectuosa.

Els motoristes són, juntament amb vianants, ciclistes i usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), el grup d’usuaris més vulnerable davant el repte d’una mobilitat sostenible i més segura per a tothom. Des de principi d’any, a les carreteres catalanes, han mort 40 motoristes, un 11% menys que l’any passat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia