- El conveni de col·laboració ha estat signat per Fabian Mohedano, president executiu de l’Agència FPCAT i Alberto Cañas, director de Persones de CAPRABO.
- S’acreditaran competències incloses als Certificats professionals d’Organització i gestió de magatzems, al d’Activitats de Gestió del petit comerç, al d’Activitats de venda i al CFGM d’Activitats comercials
Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (Agència FPCAT) i la cadena de supermercats CAPRABO, per iniciar un procés d’acreditació de competències professionals del seu personal. L’empresacompta amb 6.000 persones treballadores aproximadament, 4.300 de les quals són als supermercats.
El conveni ha estat signat per Fabian Mohedano, president executiu de l’Agència FPCAT i Alberto Cañas, director de Persones de Caprabo. Tanmateix a l’acte de la signatura ha assistit Agnès Russinyol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.
Aquest conveni s’inicia amb l’acreditació de competències incloses al Certificat de Professionalitat d’Organització i Gestió de magatzems, al certificat de professionalitat d’Activitats de gestió del petit comerç, al Certificat de Professionalitat d’Activitats de Venda i al cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats comercials, de la família professional de Comerç i Màrqueting. Inicialment, el procés començarà amb el personal responsable de cada establiment; i està previst que, progressivament, s’hi vagin incorporant la resta de persones treballadores.
Amb l’objectiu d’assolir aquestes acreditacions, l’Agència FPCAT ha creat una comissió avaluadora paritària que gestionarà tot el procés d’aquelles persones que voluntàriament s’hi vulguin adherir. Un procés que té una durada d’entre tres i sis mesos.
El procés d’acreditació es durà a terme de forma individualitzada. Cada persona haurà de demostrar les seves competències professionals a través de les fases d’assessorament i avaluació. Finalment, el procés culminarà amb l’obtenció de l’acreditació oficial, que permet convalidar i completar la formació que equival a un Certificat de Professionalitat o un títol de Formació Professional.
Segons Fabian Mohedano, president executiu de l’agència FPCAT: l'acreditació de competències professionals és una política pública formidable que contribueix a fer que les empreses sistematitzin el seu talent i ajuda de manera decisiva a millorar la qualificació de les persones treballadores. En definitiva, és un win-win per a tothom: persones treballadores, empreses i societat que veu com es redueix la baixa qualificació.
D’altra banda, Alberto Cañas, director de Persones de Caprabo, afirma que Caprabo considera estratègic que els treballadors disposin d’acreditacions professionals corresponents en funció dels seus coneixements i experiència. Treballarem per promoure la sol·licitud de l'acreditació formal perquè per a nosaltres és un reconeixement de l'excel·lència professional de les persones treballadores de Caprabo i suposa ampliar les seves oportunitats professionals i també és una porta a ampliar els seus estudis, si ho desitgen.
Aquest conveni és el primer que l’Agència FPCAT signa amb una empresa privada per acreditar de forma oficial les competències professionals de les persones treballadores, des de que es va iniciar el servei de forma estable, a principis d’aquest any.