Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA LLIURAMENT ESCRIPTURES ALCANÓ

El secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson, lliura les escriptures de concentració parcel·lària del reg Segarra-Garrigues a Alcanó

query_builder   25 novembre 2022 12:47

event_note Nota de premsa

El secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson, lliura les escriptures de concentració parcel·lària del reg Segarra-Garrigues a Alcanó

FOTO NP LLIURAMENT ESCRIPTURES ALCANÓ
Un moment del lliurament d'escriptures.
{"name":"2022/11/25/12/47/502bb383-c909-46de-97ca-1580b83cfba2.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":541447}

El gran esforç impulsor de les obres del regadiu Segarra - Garrigues que el Govern de la Generalitat està duent a terme assoleix una altra important fita intermèdia, el lliurament de les escriptures de propietat de les noves finques de la zona concentrada del terme municipal d’Alcanó, de 1.781 hectàrees de superfície, acte que ha presidit, aquest matí, el secretari d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Oriol Anson.

Enlloc del tradicional acte de lliurament dels títols de propietat de les noves finques als 246 propietaris beneficiats, Oriol Anson ha visitat la zona concentrada, i ha fet entrega d’aquests títols en un acte protocol·lari celebrat en l’esmentat municipi lleidatà.

Anson ha volgut posar en valor l’impacte econòmic de la concentració parcel·lària en el compte de resultats de les explotacions ubicades a la zona, “que representa una disminució de les despeses corrents al voltant del 15%, aspecte de gran rellevància atenent les dificultats econòmiques per les que travessen moltes de les explotacions”. Aquest important estalvi és conseqüència de la disminució de la distància entre les diferents finques que conformen les explotacions, en reduir-se el nombre total de parcel·les de conreu, en un 47 % respecte del nombre inicial. Aquest fet representa que un gran nombre de propietaris ha vist reduït el nombre de finques de conreu a 1 o 2, obtenint-se, així, un important estalvi en gasoil, en despeses de manteniment de maquinària, i en el temps dedicat a les feines agrícoles.

El Departament ha invertit a la zona concentrada d’Alcanó més de 3.765.000 euros executant 44,8 km de camins, 8,2 km de col·lectors de drenatge, i delimitant les noves finques amb 2.006 fites, a banda de diverses actuacions de millora territorial com eliminació de marges, accessos interiors de finques, condicionaments de finques, etcètera. Així mateix, properament, el Departament iniciarà l’execució de diferents actuacions en la xarxa de drenatge de la zona concentrada d’Alcanó, les quals complementaran i milloraran la funcionalitat d’aquesta xarxa.

La superfície total de transformació en reg del terme municipal d’Alcanó és de 1.632 hectàrres, les quals estan repartides entre els sectors 12.1 i 12.2 del regadiu sistema Segarra-Garrigues. Gairebé el 86 % d’aquesta superfície (1.401 hectàrees) disposa d’una dotació plena de reg equivalent a 6.500 m3/ha i any, mentre que les 231 hectàrees restants, que estan ubicades dins la Xarxa Natura 2000, disposen d’altres dotacions de reg com són 1.500 o 3.500 m3/ha i any, en funció de si es tracta d’arbrat o de cereal d’hivern.

Totes les obres de la implantació del reg en les 1.632 hectàrees transformades al terme municipal d’Alcanó estan executades. En aquests moments, gairebé el 70 % d’aquesta superfície està adherida al reg, és a dir, disposa de conveni signat.

2  

Imatges

Un moment del lliurament d'escriptures.

Un moment del lliurament d'escriptures. 541447

Foto de grup.

Foto de grup. 448338