Cultura

Disponibles en català els manuals d'ús de 63 models de cotxes

query_builder   26 novembre 2022 10:00

event_note Nota de premsa

Disponibles en català els manuals d'ús de 63 models de cotxes

  1. Un dels objectius del programa Emmarca’t de la Secretaria de Política Lingüística és l’augment de l’ús del català en els productes i serveis del sector automobilístic


Set marques de la indústria automobilística han publicat en català manuals d’instruccions dels seus vehicles. Ja es poden consultar i descarregar els manuals de 63 turismes als webs de Cupra, Ford, Lexus, Mazda, Seat, Tesla i Toyota. El Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística, manté contacte amb els principals fabricants per ampliar l’ús del català en els productes i serveis. Seat va ser la primera marca a oferir els manuals en català i actualment hi té disponibles en línia totes les versions de vehicles fabricats a partir de 2018. Mazda ha traduït els manuals de totes les últimes versions de cotxes; la marca esportiva del Grup Seat, Cupra, ofereix en català quatre dels cinc models, és a dir, el 80 % de la flota; i Tesla ofereix en català quatre dels sis models venuts a Europa. Les marques del grup Toyota són les que tenen, en nombres absoluts, més models amb manuals en català en línia: Lexus, la divisió de vehicles de luxe, amb nou models, i Toyota, amb vint-i-sis, entre els quals hi ha els populars Corolla i Yaris.

Ford es va comprometre amb la Secretaria de Política Lingüística a oferir els manuals en línia en català dels nous dissenys apareguts al mercat a partir de 2021 i, de moment, tenen a disposició la guia del Ford Puma. Tant aquesta marca americana com la coreana SsangYong han publicat en català la cartera de serveis i la guia de servei comuna als seus models, amb les informacions relatives a les garanties, l’assistència, el manteniment i les reparacions.

La incorporació de la llengua catalana als webs, els sistemes d’infoentreteniment i els manuals en versió impresa continuen sent grans reptes del sector, però els seixanta-tres manuals en línia representen un bon indicador de progrés en aquest àmbit. La consulta dels manuals en català i l’interès i demanda dels clients d’aquests textos és un estímul clau perquè l’oferta en català creixi en aquests productes i serveis.

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa el programa Emmarca’t amb l’objectiu que grans marques de 38 sectors diferents que operen a Catalunya augmentin l’ús del català en els productes i serveis que ofereixen als clients. Un dels sectors objecte del programa és l’automobilístic. La Secretaria de Política Lingüística manté contacte amb totes les marques associades a l’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) perquè ofereixin en català els manuals d’usuari, les aplicacions mòbils, els sistemes d’infoentreteniment, les pàgines web i les xarxes socials de les marques i dels concessionaris, la documentació contractual, els catàlegs d’oferta i la publicitat, entre d’altres.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia