Interior

miniatura

El conseller Elena anuncia mesures especials per prevenir l'accidentalitat de cara al pont de desembre

query_builder   28 novembre 2022 13:30

event_note Nota de premsa

El conseller Elena anuncia mesures especials per prevenir l'accidentalitat de cara al pont de desembre

  1. Elena, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha celebrat la reducció a 100 km/h del tram del Vallès de l’AP7 i ha demanat celeritat ‘en la resta de trams’

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla i Mas,i del director de Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel i Villaró, han comparegut en roda de premsa aquest matí per valorar la reducció a 100 km/h del tram del Vallès de l’AP7.

El conseller ha explicat que “era una reivindicació des de feia mesos i que ha de contribuir a reduir l’accidentalitat en una via que concentra 23 víctimes mortals enguany, un 15% del total de víctimes a les carreteres del país”. El titular d’Interior ha demanat a l’Estat espanyol “celeritat en els tres trams que encara segueixen pendents que són els trams de Girona, Tarragona i les Terres de l’Ebre perquè entrin en vigor al més aviat possible”.

Pel que fa a les mesures previstes pel pont d’aquest mes de desembre, Elena ha subratllat que “es mobilitzaran prop de mig milió de vehicles i és per això que implementarem mesures especials per prevenir l’accidentalitat”. Des del Servei Català de Trànsit es preveu que hi hagi dues sortides i dos retorns; un primer pont del 2 al 6 de desembre, i un segon del dimecres 7 al diumenge 11. La mobilitat prevista per la 1a operació és d’una sortida de 470.000 vehicles i un retorn de 240.000 vehicles, mentre que la 2a operació preveu una sortida de 420.000 vehicles i un retorn de 250.000 vehicles.

Davant d’aquest volum de mobilitat previst, es posaran en marxa una sèrie de mesures extraordinàries:

  1. Restricció de camions el diumenge 11 a l’AP7 entre les 17:00 i les 21:00.
  2. Limitació de camions: en les operacions sortida del dia 2 i el dia 7 hi haurà limitació de circular per la dreta i a 80 km/h en el tram central de l’AP7 (Granollers-Martorell) i en la zona del sud de l’AP7 on només hi ha dos carrils. En les operacions de retorn hi haurà limitacions de circular per la dreta i a 80 km/h en aquells trams de l’AP7 on es col·loquin carrils addicionals en sentit contrari.
  3. S’instal·laran carrils addicionals en diversos trams de l’AP7 (entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol) durant les operacions tornada, especialment la del diumenge 11. També un carril addicional a la C17 a Ripoll el diumenge 11
  4. Hi haurà un desplegament especial de Mossos de Trànsit al territori durant les operacions de sortida i retorn i durant tota la setmana per tal de vigilar els grans moviments de vehicles i sobretot la mobilitat interna.

Joan Ignasi Elena ha tornat a fer una crida a extremar la precaució a la carretera. “Prevenir víctimes mortals depèn de l'autoresponsabilitat de cadascú”, ha insistit. Elena reiterat “la crida a extremar la precaució al volant, sobretot després d’un mes de novembre negre amb 17 víctimes mortals al conjunt del país”. “Darrere de cada víctima mortal i de cada ferit greu hi ha famílies destrossades, i uns segons de distracció al volant poden ser determinants”, ha clos.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Cugat, ha expressat la seva satisfacció “amb aquesta mesura, encaminada a reduir la sinistralitat i les congestions en aquesta via tan utilitzada per la ciutadania de Sant Cugat”. Ingla també s’ha mostrat confiada que aquesta mesura ajudi a reduir el soroll, una molèstia que afecta especialment el veïnat de Mira-sol i una part de Valldoreix. En aquest sentit, Ingla ha valorat “especialment que el projecte de pantalles acústiques a Mira-sol estigui tirant endavant, i que els Pressupostos Generals de l’Estat de l'any vinent incloguin l'estudi per a l'apantallament del tram de Valldoreix”.

1  

Imatges

foto

foto 572017

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia