1. Elena, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha celebrat la reducció a 100 km/h del tram del Vallès de l’AP7 i ha demanat celeritat ‘en la resta de trams’

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla i Mas,i del director de Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel i Villaró, han comparegut en roda de premsa aquest matí per valorar la reducció a 100 km/h del tram del Vallès de l’AP7.

El conseller ha explicat que “era una reivindicació des de feia mesos i que ha de contribuir a reduir l’accidentalitat en una via que concentra 23 víctimes mortals enguany, un 15% del total de víctimes a les carreteres del país”. El titular d’Interior ha demanat a l’Estat espanyol “celeritat en els tres trams que encara segueixen pendents que són els trams de Girona, Tarragona i les Terres de l’Ebre perquè entrin en vigor al més aviat possible”.

Pel que fa a les mesures previstes pel pont d’aquest mes de desembre, Elena ha subratllat que “es mobilitzaran prop de mig milió de vehicles i és per això que implementarem mesures especials per prevenir l’accidentalitat”. Des del Servei Català de Trànsit es preveu que hi hagi dues sortides i dos retorns; un primer pont del 2 al 6 de desembre, i un segon del dimecres 7 al diumenge 11. La mobilitat prevista per la 1a operació és d’una sortida de 470.000 vehicles i un retorn de 240.000 vehicles, mentre que la 2a operació preveu una sortida de 420.000 vehicles i un retorn de 250.000 vehicles.

Davant d’aquest volum de mobilitat previst, es posaran en marxa una sèrie de mesures extraordinàries:

  1. Restricció de camions el diumenge 11 a l’AP7 entre les 17:00 i les 21:00.
  2. Limitació de camions: en les operacions sortida del dia 2 i el dia 7 hi haurà limitació de circular per la dreta i a 80 km/h en el tram central de l’AP7 (Granollers-Martorell) i en la zona del sud de l’AP7 on només hi ha dos carrils. En les operacions de retorn hi haurà limitacions de circular per la dreta i a 80 km/h en aquells trams de l’AP7 on es col·loquin carrils addicionals en sentit contrari.
  3. S’instal·laran carrils addicionals en diversos trams de l’AP7 (entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol) durant les operacions tornada, especialment la del diumenge 11. També un carril addicional a la C17 a Ripoll el diumenge 11
  4. Hi haurà un desplegament especial de Mossos de Trànsit al territori durant les operacions de sortida i retorn i durant tota la setmana per tal de vigilar els grans moviments de vehicles i sobretot la mobilitat interna.

Joan Ignasi Elena ha tornat a fer una crida a extremar la precaució a la carretera. “Prevenir víctimes mortals depèn de l'autoresponsabilitat de cadascú”, ha insistit. Elena reiterat “la crida a extremar la precaució al volant, sobretot després d’un mes de novembre negre amb 17 víctimes mortals al conjunt del país”. “Darrere de cada víctima mortal i de cada ferit greu hi ha famílies destrossades, i uns segons de distracció al volant poden ser determinants”, ha clos.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Cugat, ha expressat la seva satisfacció “amb aquesta mesura, encaminada a reduir la sinistralitat i les congestions en aquesta via tan utilitzada per la ciutadania de Sant Cugat”. Ingla també s’ha mostrat confiada que aquesta mesura ajudi a reduir el soroll, una molèstia que afecta especialment el veïnat de Mira-sol i una part de Valldoreix. En aquest sentit, Ingla ha valorat “especialment que el projecte de pantalles acústiques a Mira-sol estigui tirant endavant, i que els Pressupostos Generals de l’Estat de l'any vinent incloguin l'estudi per a l'apantallament del tram de Valldoreix”.

1  

Imatges

foto

foto 572017