Drets Socials

Conseller campuzano

Conseller Campuzano: "La reivindicació del civisme és la reivindicació del principi republicà i revolucionari de la fraternitat"

query_builder   28 novembre 2022 21:27

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "La reivindicació del civisme és la reivindicació del principi republicà i revolucionari de la fraternitat"

El titular de Drets Socials ha lliurat els Premis Civisme, que destaquen accions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i edats diverses, aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials

Entre els guardonats d’aquesta edició hi ha el documental Jo sí que et crec, el Centre d’acollida Assís, la revista Valors o la Fundació Marianao, entre d’altres

Imatge dels guanyadors{"name":"2022/11/28/21/25/cbf494a6-4ca3-4c80-8abb-80a59be4fb23.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":116356}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, ha lliurat aquesta tarda els Premis Civisme 2022. El Departament convoca aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l'entorn. El certamen té l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria, s’han lliurat el 40è Premi Serra i Moret, el 36è Premi Jaume Ciurana, el 27è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 7è Premi Civisme a la Innovació i el 1r Premi Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social.

Els Premis de Civisme es van convocar per primer cop l’any 1982. Amb motiu del 40è aniversari, s’ha estrenat una nova imatge i s’han revisat les categories que en formen part per donar-los un nou impuls.

conseller campuzano{"name":"2022/11/28/21/27/980e7d39-23cd-41f8-97ea-0fe7ad03cafa.jpg","author":"dso","type":"0","location":"0","weight":50507}

Durant la seva intervenció, el conseller Campuzano ha destacat que “si el valor del civisme, que articula la convivència en societats plurals i contradictòries, tenia vigència a l’època de Serra i Moret, al 2022 encara té més importància” i ha reclamat que “cal tornar a posar al centre de l’atenció política la transcendència del civisme”. Recordant Joaquim Ferrer, Campuzano ha remarcat que “de les tres grans aspiracions revolucionàries de 1789 -llibertat, igualtat i fraternitat-, en la darrera no hem progressat tant com en les altres”. Per això, el conseller ha posat en valor que “la reivindicació del civisme és també la reivindicació del principi republicà i revolucionari de la fraternitat, de les obligacions que tenim uns envers els altres”.

Al lliurament de guardons també hi ha participat el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs i Pérez, i hi han assistit el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, entre d’altres representants del Departament.

PREMIATS EN L’EDICIÓ DE 2022

40è Premi Serra i Moret

En la categoria d’assaig, el jurat ha concedit el premi a la revista Valors, de l’Associació Cultural Valors, pel número 200: Som una societat madura?

El jurat ha atorgat el premi en la modalitat detreball pedagògic a Casal Anxanetes, de la Fundació Marta Mata Garriga. També ha acordat concedir un accèssit a Laia Ferrús Vicente pel projecte Els infants defensors dels seus drets. Acompanyament d'una experiència de lideratge infantil.

36è Premi Jaume Ciurana

Aquests premis distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret de Catalunya.

En la categoria en favor de les persones, el primer premi als joves de l’Associació Restructure pel projecte ReStructure Heritage: rehabilitació del patrimoni a través de l’educació i el lleure. El segon premi a Ayuda a la infancia sin recursos, per la iniciativa Convivències en Bombolles. El tercer guardó ha estat pel projecte Drets per la inclusió, de l’Associació Cultural la Formiga

En la categoria per la millora de l’entorn natural, el jurat ha lliurat el primer premi als joves de l’Associació Hàbitats pel projecte Rius: aprenentatge servei als espais fluvials. El segon premi a la Fundació Carles Blanch pel projecte Camp de treball. Finalment, el tercer premi ha estat atorgat a la Lliga per a la defensa del patrimoni natural, DEPANA, pel projecte Fem un món més verd.

27è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació

En el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, que reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social, ha resultat guanyador el documental Jo sí que et crec, de l’Associació de Periodisme Fora de Quadre.

En aquesta modalitat, el jurat ha acordat atorgar un accèssit a Fugir, emès al programa Sense Ficció de TV3 i produït per El Terrat (The Mediapro Studio).

7è Premi de Civisme a la Innovació

Aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. Enguany s’ha premiat el projecte d’abordatge del bullying i la violència escolar impulsat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat Irrupció restaurativa: aules, claustres, comunitats i normes immunològiques davant la violència.

Els membres del jurat han concedit un accèssit al Centre d’acollida Assís pel projecte Dona impuls.

1r Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social

El premi reconeix persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions. Enguany s’ha concedit el guardó a la Fundació Marianao pel projecte Marianao té cor.

El jurat ha concedit dos accèssits en aquesta categoria al Centre d’acollida Assís, pel seu treball social, i a la Federació d’Ateneus de Catalunya pel projecte Els Ateneus som essencials.

1  

Imatges

Fotografia amb els premiats

Fotografia amb els premiats 116356

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia