Direcció General de Comunicació

nomenaments

Nomenaments

query_builder   29 novembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament d'Empresa i Treball

Liliana Arroyo Moliner, directora general de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1985.

És llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona i especialista en Innovació Social Digital.

Ha estat responsable d’Innovació a l’àrea Digital Technology Societies de la Fundació i2cat i investigadora de l’Institut d’Innovació Social (ESADE). La seva trajectòria professional ha estat vinculada al món de la recerca, la docència i la divulgació. Ha participat com a membre de l’equip investigador en projectes de diferents àrees de la sociologia i en el marc de la Carta de Drets i Responsabilitats digitals de la Generalitat, ha liderat el capítol dedicat a persones menors. Així mateix, ha format part de diferents consells assessors en entitats culturals i del tercer sector i té una dècada d’experiència com a consultora independent.

Liliana Arroyo ha col·laborat en mitjans de comunicació com l’Ara, El Periódico i El País i en programes de RAC1 i TV3, entre d’altres. També ha publicat l’assaig Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica i recentment el llibre “Benvingut metavers?”, sobre el valor de la presència en l’era digital.


Departament d'Acció Exterior i Unió Europea

Eric Hauck, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Sud-est d’Europa

Nascut el 1968 a Saarland (Alemanya).

És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i compta amb un Màster Europeu en Gestió Organitzativa dels Esports (MEMOS) per la Universitat Claude Bernard 1 de Lió. Des del 2017 ocupa el càrrec de delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Sud-est d’Europa, càrrec que ha renovat.

A l’inici de la seva trajectòria professional, va treballar durant tres anys a l’equip de premsa del Comitè Organitzador dels XXV Jocs Olímpics d’Estiu Barcelona ‘92. 

Destaca la seva etapa com a cap de la secció d’internacional al diari Avui (1988-1995), en què va exercir com a corresponsal diplomàtic a l’Europa de l’Est i més tard com a reporter de guerra, etapa en què va cobrir grans esdeveniments internacionals com ara la caiguda del Mur de Berlín, la Revolució Romanesa, la primera Guerra del Golf o la fi de l’apartheid a Sud-àfrica.

Del 1995 al 1999 va ser director de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Bòsnia i Hercegovina, on va participar en la reconstrucció de la vida social, cultural i econòmica durant la postguerra.

També ha estat director de Comunicació a diverses institucions i organitzacions, com ara la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Fundació Fòrum Universal de les Cultures o la Fundació Princesa de Girona.

D’altra banda, ha estat guardonat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya en dues ocasions: amb el Premi Ferrer Eguizábal de Periodisme el 1994, per la cobertura del conflicte dels Balcans, i amb el Premi Gabinets de Comunicació el 2009, pel pla de comunicació dissenyat per la UOC.

Domina el català, el castellà, l’anglès, el francès i l’alemany, i té nocions de serbocroat.

Departament de Territori

J. Lluís Salvadó Tenesa, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Nascut a la Ràpita (Montsià) l’any 1969

Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC). Postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC.

Ha desenvolupat funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada.

Diputat per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya entre 2012 i 2015, i entre 2017 i 2022, on ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari i portaveu en matèria d’economia i hisenda.

Ha estat secretari d’Hisenda del Govern de Catalunya durant el 2016 i 2017, període durant el qual va presidir l’Agència Tributària de Catalunya, Fira 2000 i Loteries de Catalunya.

Va ser delegat del Govern a les Terres de l’Ebre des del 2004 fins al 2010 i va presidir el Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre del 2004 al 2009. Representant d’Esquerra Republicana a l’Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) entre 1997 i 2003.

Va ser regidor i alcalde de l’Ajuntament de la Ràpita entre 1994 i 2005, vicepresident del Consell Comarcal del Montsià i diputat provincial.

Des del 2019 fins a l’actualitat ha estat vicesecretari general de Coordinació Interna d’Esquerra Republicana. Ha assumit també diferents càrrecs en la direcció nacional del partit: secretari general adjunt entre l’octubre de 2011 i 2019; vicesecretari general de Relacions Institucionals entre novembre del 2010 i octubre de 2011, i secretari nacional de Política Territorial, Medi Ambient i Agricultura l’any 2010.

També va mantenir diferents càrrecs anteriorment a la Federació de les Terres de l’Ebre, on va assumir la presidència del 2000 al 2004, la Secretaria d’Organització del 2004 fins al 2012. Membre de l’Executiva Nacional de les JERC (1992-1994).

Va militar a Catalunya Lliure des del 1988 fins al 1991, any en què va entrar a militar a Esquerra Republicana. Membre fundador del Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI), amb diversos càrrecs de responsabilitat durant els anys 1989 i 1992. Va participar en la fundació de l’Associació Catalana de Professionals (1994). És soci d'Òmnium Cultural.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia